- Konu Yazar
- #1
Tahinli Susam Mantolu Kek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
1 tane vanilya
2 tane kabartma tozu
2, 5 -3 su bardağına yakın un
Kalıbı bulamak için
Margarin ve çokça susam
Tahinli Susam Mantolu Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekerimizi köpürene kadar mikser yardımıyla çırpınız.
Sıvı yağ süt tahini de ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya ,kabartma tozu ,ununu da ekleyip son olarak cevizimizi de koyup çırpmaya devam ediyoruz
Margarinle yağladığımız kalıbımızın içerisini çokça susam ekleyip kekimizi kalıba döküyoruz.
175 derecelik ısıtılmış fırınımızda 45 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
1 tane vanilya
2 tane kabartma tozu
2, 5 -3 su bardağına yakın un
Kalıbı bulamak için
Margarin ve çokça susam
Tahinli Susam Mantolu Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekerimizi köpürene kadar mikser yardımıyla çırpınız.
Sıvı yağ süt tahini de ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya ,kabartma tozu ,ununu da ekleyip son olarak cevizimizi de koyup çırpmaya devam ediyoruz
Margarinle yağladığımız kalıbımızın içerisini çokça susam ekleyip kekimizi kalıba döküyoruz.
175 derecelik ısıtılmış fırınımızda 45 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar