SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tahinli pidenin hamuru nasıl yoğurulur? İlk olarak bir kabın içerisine unu boşaltın. Ardından tuz, maya ve şeker ekleyin. Sonrasında sıcak suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru üzerini örtüp, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin. Mayalanan hamurdan bezeler alarak elinizle yuvarlayın. Ardından tepsiye dizin ve üzerine tahini sürün. Son olarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında pidenin üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
İçindekiler
Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini streç film veya temiz bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu süre içinde hamurun kabarması için zaman tanımış olursunuz. Dinlenen hamuru tekrar yoğurarak, 19 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yassı bir şekil verin. Pidenin kenarlarını hafifçe kıvırarak şekil vermek istediğiniz malzemeleri (tahin, peynir, patates vs.) ekleyebilirsiniz.
Pidenin hamurunu yoğurduktan sonra, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmeye devam edebilirsiniz. Fırından çıkan sıcak pideleri servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tahinli pidenin hamuru nasıl yoğurulur?
Hamur için un, su, tuz, maya ve tahin kullanılır.
Yoğrulan hamurun mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Pide şekli vermek için hamur parçalarını yuvarlayın.
İçindekiler
Tahinli Pidenin Hamuru Nasıl Yoğurulur?
Tahinli pidenin hamuru nasıl yoğurulur sorusunun cevabı oldukça basittir. İlk olarak, geniş bir yoğurma kabına 1 kilogram un ekleyin. Ardından, unun ortasını açarak içine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı ılık suyu ekleyin. Bu malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesi için azar azar su ekleyebilirsiniz.Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini streç film veya temiz bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu süre içinde hamurun kabarması için zaman tanımış olursunuz. Dinlenen hamuru tekrar yoğurarak, 19 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yassı bir şekil verin. Pidenin kenarlarını hafifçe kıvırarak şekil vermek istediğiniz malzemeleri (tahin, peynir, patates vs.) ekleyebilirsiniz.
Pidenin hamurunu yoğurduktan sonra, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmeye devam edebilirsiniz. Fırından çıkan sıcak pideleri servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tahinli Pidenin Hamuru Nasıl Yoğurulur?
Tahinli pidenin hamuru nasıl yoğurulur? |
Un, su, tuz, maya ve tahin ile hamur yoğurun. |
Hamuru, kabarması için mayalanmaya bırakın. |
Mayalanan hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. |
Hamur parçalarını yuvarlayarak, pide şekli verin. |
Pide hamurlarını fırın tepsisine dizin ve üzerine susam serpin. |
Tahinli pidenin hamuru nasıl yoğurulur?
Hamur için un, su, tuz, maya ve tahin kullanılır.
Yoğrulan hamurun mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Pide şekli vermek için hamur parçalarını yuvarlayın.