Tahinli Pide

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardagı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
3-4 su bardağı un
Tahinli sos için;
1 çay bardağı tahin
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Etrafına sürmek için yumurta sarısı

Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve su bir cezveye alınarak ısıtılır, toz şeker ilave edilerek erimesi sağlanır, parmak yakmayacak kıvama gelince ocaktan alınır.
Uygun bir kaba sıvı materyaller alınır, kuru maya eklenir karıştırılır. Yavaş yavaş un ek edilerek ele yapışan bir hamur elde edilir. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Sosu için bir kaba tahin ve şeker alınır karıştırılır katı kıvam alınca su ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bir kase yardımıyla hamurun ortası açılır. Yetecek kadar tahin sosu eklenir.
Tüm hamura bu süreç uygulanır. Etrafına yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst