Tahinli Kuru Baklava Tanımı İçin Materyaller
12 adet baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker ( isteğe nazaran fazla yahut daha az kullanılabilinir)
1 su bardağı fındık yahut ceviz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağ
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 adet yufkayı tezgahın üzerine serin.
Yufkanın (her yerine) tahin, fındık, şeker serpin.
Sonra üzerine tekrar 1 adet yufka serin ve birebir süreci tekrarlayın.
Yufkanın her yerine tahin,fındık,şeker serpin en son görüntüde gösterdiğim üzere sıkı bir biçimde rulo sarın.
Küçük dilimler kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Tereyağını eritin.
Tereyağını süzgeçten geçirin köpüklerini süzün kesmiş olduğunuz yufka dilimlerin üzerine azar azar tereyağ sürün.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin afiyet olsun
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 adet baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker ( isteğe nazaran fazla yahut daha az kullanılabilinir)
1 su bardağı fındık yahut ceviz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağ
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 adet yufkayı tezgahın üzerine serin.
Yufkanın (her yerine) tahin, fındık, şeker serpin.
Sonra üzerine tekrar 1 adet yufka serin ve birebir süreci tekrarlayın.
Yufkanın her yerine tahin,fındık,şeker serpin en son görüntüde gösterdiğim üzere sıkı bir biçimde rulo sarın.
Küçük dilimler kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Tereyağını eritin.
Tereyağını süzgeçten geçirin köpüklerini süzün kesmiş olduğunuz yufka dilimlerin üzerine azar azar tereyağ sürün.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin afiyet olsun
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı