Tahinli Kuru Baklava Tanımı İçin Materyaller
12 yaprak baklavalık yufka
5-6 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş
1 kase tahin
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 kase toz ceviz
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Baklavalık yufkanızın birinci katını tezgahınıza serin.
Toplamda 3 kat olacak biçimde ve her katını yağlayarak baklavalık yufkalarınızı hazırlayın.
En üstüne 3 yemek kaşığı tahin gezdirin ve kaşığınızın zıddıyla yufkanızın her yerine düzgünce yayın.
2-3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 avuç toz ceviz serpiştirin.
Hazırladığınız yufkayı rulo yapın ve 3 parmak boyutunda kesin.
Üzerlerine tereyağı sürün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
12 yaprak baklavalık yufka
5-6 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş
1 kase tahin
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 kase toz ceviz
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Baklavalık yufkanızın birinci katını tezgahınıza serin.
Toplamda 3 kat olacak biçimde ve her katını yağlayarak baklavalık yufkalarınızı hazırlayın.
En üstüne 3 yemek kaşığı tahin gezdirin ve kaşığınızın zıddıyla yufkanızın her yerine düzgünce yayın.
2-3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 avuç toz ceviz serpiştirin.
Hazırladığınız yufkayı rulo yapın ve 3 parmak boyutunda kesin.
Üzerlerine tereyağı sürün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.