Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
3,5-4 su bardağı un ( 3 su bardağından sonrası denetimli )
Üzeri için:
Yumurta akı
Ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabında güzelce karıştıralım.
Unu azar azar ekleyerek denetimli formda güzelce yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. ( 3 s. Bardağından sonrasını azar azar ekleyerek yoğurdum ve hamur tam bütünleşmemiş üzere görünüyor korkmayın çok kolay şekilleniyor)
Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp evvel yumurta akına(yumurta akını çatalla çırpın köpürsün)
Sonra ceviz kesimine batırıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
Kıyır kıtır eksiksiz bir kurabiye deneyenlere afiyet olsun
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
3,5-4 su bardağı un ( 3 su bardağından sonrası denetimli )
Üzeri için:
Yumurta akı
Ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabında güzelce karıştıralım.
Unu azar azar ekleyerek denetimli formda güzelce yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. ( 3 s. Bardağından sonrasını azar azar ekleyerek yoğurdum ve hamur tam bütünleşmemiş üzere görünüyor korkmayın çok kolay şekilleniyor)
Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp evvel yumurta akına(yumurta akını çatalla çırpın köpürsün)
Sonra ceviz kesimine batırıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
Kıyır kıtır eksiksiz bir kurabiye deneyenlere afiyet olsun
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı