- Konu Yazar
- #1
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gram margarin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı (Akını dışına bulamak için ayır)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yahut 4 su bardağı un
Üzeri için;
İri çekilmiş ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumuşamış sanayağı tahin, sıvı yağ, yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpıcıyla güzelce karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
Önce yumurta akına sonra kırık cevize bulayıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı (Akını dışına bulamak için ayır)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yahut 4 su bardağı un
Üzeri için;
İri çekilmiş ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumuşamış sanayağı tahin, sıvı yağ, yumurta sarısı ve pudra şekerini çırpıcıyla güzelce karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
Önce yumurta akına sonra kırık cevize bulayıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı