SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tahinli Kete Tanımı İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri
150 gr margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un yaklaşık 6 su bardağı gidiyor fakat 4- 4,5 bardaktan sonra denetimli beklemekte yarar var.
İçi için
150 gr margarin yada tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamura sürmek için
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (arzuya nazaran toz şeker ) ben kullanmadım
Tahinli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağını hamur leğenimize alıyoruz.
Su ve süt 2yemek kaşığı şeker ve mayamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından sirke isteğe bağlı yumurta beyazı un ve tuzumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz
Unu da denetimi ekliyoruz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
14-15 adet beziler alıp mayalanması için üzerini kapatıp 40dk kadar bekliyoruz.
Mayalanan bezileri tek tek alıp hafif yağladığımız elimizle pasta tabağı kadar büyütüp tahinimizi sürüyor sonrasında unlu harcımızı da koyup karşılıklı kenarlarını kapatarak minik kareler elde ediyoruz.
Tepsiye alıp yumurta sarısı yağ karışımı ile hamurları sağlıyoruz.
10-15dk tepsi mayasında bekleyip 180derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (bu ayar fırından fırına değişebiliyor denetim edelim).Denemek isteyenlere afiyet olsun).
Tahinli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur malzemeleri
150 gr margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un yaklaşık 6 su bardağı gidiyor fakat 4- 4,5 bardaktan sonra denetimli beklemekte yarar var.
İçi için
150 gr margarin yada tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamura sürmek için
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (arzuya nazaran toz şeker ) ben kullanmadım
Tahinli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağını hamur leğenimize alıyoruz.
Su ve süt 2yemek kaşığı şeker ve mayamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından sirke isteğe bağlı yumurta beyazı un ve tuzumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz
Unu da denetimi ekliyoruz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
14-15 adet beziler alıp mayalanması için üzerini kapatıp 40dk kadar bekliyoruz.
Mayalanan bezileri tek tek alıp hafif yağladığımız elimizle pasta tabağı kadar büyütüp tahinimizi sürüyor sonrasında unlu harcımızı da koyup karşılıklı kenarlarını kapatarak minik kareler elde ediyoruz.
Tepsiye alıp yumurta sarısı yağ karışımı ile hamurları sağlıyoruz.
10-15dk tepsi mayasında bekleyip 180derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (bu ayar fırından fırına değişebiliyor denetim edelim).Denemek isteyenlere afiyet olsun).
Tahinli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı