Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tahinli Kete

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tahinli Kete Tanımı İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri
150 gr margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un yaklaşık 6 su bardağı gidiyor fakat 4- 4,5 bardaktan sonra denetimli beklemekte yarar var.
İçi için
150 gr margarin yada tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamura sürmek için
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (arzuya nazaran toz şeker ) ben kullanmadım

Tahinli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağını hamur leğenimize alıyoruz.
Su ve süt 2yemek kaşığı şeker ve mayamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından sirke isteğe bağlı yumurta beyazı un ve tuzumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz
Unu da denetimi ekliyoruz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
14-15 adet beziler alıp mayalanması için üzerini kapatıp 40dk kadar bekliyoruz.
Mayalanan bezileri tek tek alıp hafif yağladığımız elimizle pasta tabağı kadar büyütüp tahinimizi sürüyor sonrasında unlu harcımızı da koyup karşılıklı kenarlarını kapatarak minik kareler elde ediyoruz.
Tepsiye alıp yumurta sarısı yağ karışımı ile hamurları sağlıyoruz.
10-15dk tepsi mayasında bekleyip 180derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (bu ayar fırından fırına değişebiliyor denetim edelim).Denemek isteyenlere afiyet olsun).
Tahinli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst