Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker (200ml )
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı tahin(yoğunluğuna nazaran ayarlanabilir)
1/2 (yarım) su bardağı az çekilmiş ceviz
2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya
Üzerine;
1,5 çay bardağı şeker (damak zevkine göre)
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) su bardağı iri çekilmiş ceviz
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. Bütün sıvıları dökün (Süt, sıvı yağ, tahin) bir defa karıştırın.
Ceviz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına dökün.
Üzerine tahin ve şekeri bir kasede karıştırın ve üzerine gezdirin (Yoğun olabilir sorun olmuyor )
Üzerine ceviz ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker (200ml )
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı tahin(yoğunluğuna nazaran ayarlanabilir)
1/2 (yarım) su bardağı az çekilmiş ceviz
2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya
Üzerine;
1,5 çay bardağı şeker (damak zevkine göre)
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) su bardağı iri çekilmiş ceviz
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. Bütün sıvıları dökün (Süt, sıvı yağ, tahin) bir defa karıştırın.
Ceviz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına dökün.
Üzerine tahin ve şekeri bir kasede karıştırın ve üzerine gezdirin (Yoğun olabilir sorun olmuyor )
Üzerine ceviz ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı