- Konu Yazar
- #1
Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (hemen çabucak tepeleme 6 yemek kaşığı)
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağı, sütü, tahini ve kıvamı gelene kadar unu ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
En son kabartma tozunu da ekleyip bir sefer karıştırıp, evvelce ısıtılmış 150-160 derece fırına atıyoruz.
Üzeri kızarıp, içi çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine tahin döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (hemen çabucak tepeleme 6 yemek kaşığı)
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağı, sütü, tahini ve kıvamı gelene kadar unu ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
En son kabartma tozunu da ekleyip bir sefer karıştırıp, evvelce ısıtılmış 150-160 derece fırına atıyoruz.
Üzeri kızarıp, içi çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine tahin döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı