Tahinli Çörek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tane yumurtanın beyazı sarısı üzerine
4-4.5 su bardağı un kontrollü
1 paket toz maya
İçi için
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker

Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ılıtıyoruz.
İçerisine mayayı ve şekeri katıp çırpıyoruz.
Ardından yumurta beyazını, yağları ve tuzunu koyup kontrollü olarak ününü da koyup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalandıktan sonra 10 eşit parçaya bölüyoruz ve iç malzemesi hazırlıyoruz.
Geniş bir kabin içerisine tahin ve şekeri koyup şekerin erimesi için iyice çırpıyoruz.
Tezgahın üzerinde bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıp birer çorba kaşığı hazırladığımız tahini koyup güzelce kaşık yardımıyla yayıyoruz.
Hamurumuzu rulo yapıp kendi etrafında donduruyoruz.
En son üç kısmını alt tarafına sıkıştırıyoruz.
Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarışını sürüp ceviz ve susam ile süslüyoruz. Bu şekilde de bi 20 dk kadar bekletip tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
180°c önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst