SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
1 kase küçük doğranmış ceviz
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye tahini yağı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Baklavalık yufkayı açıp üzerine karışımdan eşit ölçüde sürelim ve üzerine ceviz serpip saralım.
İstediğiniz büyüklükte keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk hafif pembeleşene kadar denetimli pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun benimle paylaşırsanız sevinirim
Not; şeker yerine bal yahut pekmez de koyabilirsiniz
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
1 kase küçük doğranmış ceviz
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye tahini yağı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Baklavalık yufkayı açıp üzerine karışımdan eşit ölçüde sürelim ve üzerine ceviz serpip saralım.
İstediğiniz büyüklükte keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk hafif pembeleşene kadar denetimli pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun benimle paylaşırsanız sevinirim
Not; şeker yerine bal yahut pekmez de koyabilirsiniz
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı