Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 küçük paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Arası için
1 su bardağı tahin
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim. Çok sert olmasın. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
Kapağı kapatılıp veya streçlenip yarım saat mayalandırılır.
Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma süresini hızlandıracaktır.
Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğrulur ve havası alınır.
Dikdörtgen borcam formundan biraz daha büyük açılıp genişletilir.
Şeker ve tahin karıştırılır.
Üzerine tahinli harç sürülür.
Ceviz içi serpiştirilip rulo yapılır. 1- 1,5 parmak kalınlığında kesilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı dizilir ve mayalanmaya bırakılır.
Ortam ısısına bağlı 30- 45 dakika mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 25 -30 dakika pişirilir.
İlk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 küçük paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Arası için
1 su bardağı tahin
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim. Çok sert olmasın. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
Kapağı kapatılıp veya streçlenip yarım saat mayalandırılır.
Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma süresini hızlandıracaktır.
Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğrulur ve havası alınır.
Dikdörtgen borcam formundan biraz daha büyük açılıp genişletilir.
Şeker ve tahin karıştırılır.
Üzerine tahinli harç sürülür.
Ceviz içi serpiştirilip rulo yapılır. 1- 1,5 parmak kalınlığında kesilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı dizilir ve mayalanmaya bırakılır.
Ortam ısısına bağlı 30- 45 dakika mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 25 -30 dakika pişirilir.
İlk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı