Tahinli Cevizli Nokul

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tahinli Cevizli Nokul Tanımı İçin Gereçler
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı;
Tahin
Toz şeker
Çekilmiş ceviz
Piştikten sonra pudra şekeri

Tahinli Cevizli Nokul Tanımı Yapılışı

Su ,süt ,şeker ve maya yoğurma kabında karıştırılır.
Sıvı yağ ve un eklenir (tuz bu aşamada) kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Kap bir mutfak bezine sarılır 1-1. 30 saat iki katına çıkana kadar beklenir.
Hamur kabarınca un serpilen bir tezgaha alınıp dörde bölünür ve merdaneyle açılır.
Üzerine bi kaç kaşık tahin dökülüp fırça yardımıyla sürülür.
1 yemek kaşığı şeker serpilir ve en üste çekilmiş ceviz serpilip kenardan başlayarak rulo haline getirilir ve 2-3 parmak eninde kesilerek tepsiye dizilir.
Bir saat daha tepsi mayası beklenerek alt üst fırında 10 dakika evvel ısınacak)
175 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Çıkınca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Not:yumurta sarısı yağ filan sürüldüğünü biliyorum ancak ben tercih etmedim. Sade pişirip pudra şekeri daha cazip geldiği için o denli yaptım. Şimdiden yapanların eline sıhhat sevgiler!.
 
Geri
Üst