Tahinli Cevizli Kuru Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Materyaller
2 adet baklavalık yufka ( istediğiniz ölçüde olabilir ben artan yufkalarımı değerlendirdim)
Birkaç kaşık tahin
Biraz tozşeker
Eritilmiş tereyağı
Rondodan geçirilmiş istediğiniz büyüklükte ceviz, fındık yahut badem hangisini istek ederseniz olur

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve cevizi karıştıralım.
Bir adet yufkamızı tezgahımıza serelim kasık yardımıyla tereyağı gezdirelim.
Tahinide tıpkı halde yapalım ve bir fırça yardımı ile güzelce her yerine gelecek halde dağıtalım .
Cevizi de eşit biçimde yayıp çok sıkı olmayacak halde saralım rulo yapalım. (isterseniz ince bir çubukla sarabilirsiniz ben elimle sardım).
Tepsiye dizelim üzerlerine biraz tereyağı sürelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kurabiye tadında olağanüstü oluyor bazen bir evvelki paylaşımımda ki kıvrımı da şerbetsiz bu formda yaparım o da kusursuz oluyor tavsiye ederim. Günlerce çıtır kalabilme özelliğine sahiptir kendileri

Bilhassa şerbetsiz sevenlere gelsin bu tanım denemek isteyenlere afiyet olsun
 
Geri
Üst