Tahinli Cevizli Kuru Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (benim 12adet idi )
100 gram eritilmiş̧ tereyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Her rulo için 2 baklavalık yufka kullanacağız. İlk olarak birinci yufkamızı tezgahın üzerine alıyoruz ve eritilmiş̧ tereyağından fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
Üzerine bir yufka daha koyup 2 yemek kaşığı tahin gezdiriyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştiriyoruz, son olarak cevizlerimizi göz kararı serpiştiriyoruz.
Yufkayı kısa tarafından sıkıca rulo haline getiriyoruz, dilimlere kesip fırın tepsisine alıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık iken pudra şekeri serpin. Afiyet olsunNot: damak zevkinize göre daha fazla tahin ve şeker kullanabilirsiniz. Sorunsuz buzlukta muhafaza edebilirsin lakin üzerine pudra şekeri serpmeden.
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst