Tahinli Cevizli Çörek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tahinli Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 paket instant toz maya (veya yarım yaş maya)
1 çay kaşığı ucu ile tuz
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam olmalı)
İç harcı için:
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tahinin içersine şeker, çekilmiş ceviz ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz
İlk olarak ılık süt, sıvı yağ ve mayayı ekleyip güzelce karıştıyoruz.
Daha sonra ununu ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yapıyoruz.
Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan hamuru altı kesime ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine tahinli harçtan sürüyoruz. Üst üste koyup altı kat yapıyoruz.
Her kata bu süreci uyguluyoruz, son kat hariç.
Hamurun yağının donması için buz dolabına kaldırıyoruz.
Daha sonra hamuru dolaptan alıp, oklava yardımı ile açıyoruz.
Orta kalınlıkta açtığımız hamuru bir ucunu ortaya katlıyoruz, öbür ucunuda ortaya katladıktan sonra tekrar ortada buluşturduğumuz kısmını bir tarafına katlayıp, elimizle hafif bastırıyoruz.
İkişer santim eninde kesiyoruz.
İkişer santim eninde kestiğimiz hamurları tekrar ortasından bir santim kalacak biçimde kesip iki ucunuda dışa gerçek kıvırıp, uçlarını bir birine tutturuyoruz.
Yağlı kağıt serili tepside mayalandırıp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst