Tahin Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk karnabahar
2 adet havuç
1 kırmızı biber
1 kırmızı soğan
1 kase haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için;
1 kahve fincanı tahin
3 dolu dolu yemek kadığı zeytinyağ
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 tatlı kadığı pul biber
1 büyük limonun suyu
Tuz
Tahin Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Evvel karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır süzülür.
Havuç ve biber jülyen soğan halka halka doğranır.
Karnabahar ,havuç ,biber ,soğan ve nohut baharatlanıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yağlı kağıt serili tepside yumuşayıncaya dek yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Akabinde sos gereçleri blendırda çekilir.
Pişen karnabaharlar servis kabına alınır sos üstüne gezdirilip karıştırılır.
Afiyet olsun.
1 orta uzunluk karnabahar
2 adet havuç
1 kırmızı biber
1 kırmızı soğan
1 kase haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için;
1 kahve fincanı tahin
3 dolu dolu yemek kadığı zeytinyağ
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 tatlı kadığı pul biber
1 büyük limonun suyu
Tuz
Tahin Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Evvel karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır süzülür.
Havuç ve biber jülyen soğan halka halka doğranır.
Karnabahar ,havuç ,biber ,soğan ve nohut baharatlanıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yağlı kağıt serili tepside yumuşayıncaya dek yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Akabinde sos gereçleri blendırda çekilir.
Pişen karnabaharlar servis kabına alınır sos üstüne gezdirilip karıştırılır.
Afiyet olsun.