- Konu Yazar
- #1
Tahıllı Salata Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı siyez bulguru
1 su bardağı karabuğday
1 çay bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ yeşil soğan
1 çay bardağı nar
1 çay bardağı ceviz
1 adet yeşil elma
Sosu için;
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Grissini
Tahıllı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karabuğday ıslatılır, haşlanır ve süzülür. Siyez bulguru haşlanır ve süzülür.
Yeşil elma küp küp doğranır. Yeşillikler ince kıyılır. Nar ayıklanır. Ceviz doğranır.
Bir karıştırma kabına haşlanan ve soğuyan tahıllar konulur. Üzerine doğranan yeşillikler, ceviz, elma ve nar eklenir.
Sosu için; tüm gereçler bir kapta karıştırılır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür.
Grissini ile servis edilir.
Tahıllı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı siyez bulguru
1 su bardağı karabuğday
1 çay bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ yeşil soğan
1 çay bardağı nar
1 çay bardağı ceviz
1 adet yeşil elma
Sosu için;
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Grissini
Tahıllı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karabuğday ıslatılır, haşlanır ve süzülür. Siyez bulguru haşlanır ve süzülür.
Yeşil elma küp küp doğranır. Yeşillikler ince kıyılır. Nar ayıklanır. Ceviz doğranır.
Bir karıştırma kabına haşlanan ve soğuyan tahıllar konulur. Üzerine doğranan yeşillikler, ceviz, elma ve nar eklenir.
Sosu için; tüm gereçler bir kapta karıştırılır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür.
Grissini ile servis edilir.
Tahıllı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı