SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte
2 lt su
Tuz
Terbiyesi için
2 ,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 ,5 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle nohut ve yeşil mercimeği evvelce haşlıyoruz bunların suyunu süzüp döküyoruz.
Daha sonra uygun bir tencereye 2 lt sıcak su koyup üzerine nohut mercimek erişte ve tuz katıp 20 dk kaynatıyoruz.
Kaynayan sudan 2 kepçe alıp evvelden çırptığımız terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz.
Sonra bu karışımı çorbaya yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Çorbamızı 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Ardından küçük doğrayıp hazırladığımız soğanları tavaya alıp yağlarını ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Nanesini de ekliyoruz ve bu sosu çorbamıza ek ediyoruz. Afiyet olsun
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte
2 lt su
Tuz
Terbiyesi için
2 ,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 ,5 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle nohut ve yeşil mercimeği evvelce haşlıyoruz bunların suyunu süzüp döküyoruz.
Daha sonra uygun bir tencereye 2 lt sıcak su koyup üzerine nohut mercimek erişte ve tuz katıp 20 dk kaynatıyoruz.
Kaynayan sudan 2 kepçe alıp evvelden çırptığımız terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz.
Sonra bu karışımı çorbaya yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Çorbamızı 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Ardından küçük doğrayıp hazırladığımız soğanları tavaya alıp yağlarını ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Nanesini de ekliyoruz ve bu sosu çorbamıza ek ediyoruz. Afiyet olsun
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı