AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı İçin Materyaller
Yuvarlak borcam
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı kalın fındık içi /tercihe bağlı
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı un (yumurta büyüklüğüne nazaran de gidiyor lütfen unu denetimli dökelim)
Şerbet için
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Üzeri için
Hindistan cevizi

Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye iki buçuk su bardağı şekeri koyup karamel rengi alana kadar karıştırıyoruz.
Karamel rengi alınca üzerine üç su bardağı suyu döküyoruz. Ben bu formda yapıyorum sonuç kusursuz sonra kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatıp üç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Kek yapılışı.Yumurta ve bir çay bardağı şekeri yeterlice köpük olana kadar çırpalım.
Sonrasında sırasıyla yoğurt yağ ekleyip çırpalım irmik, un, kabartmatozu ve vanilyayı da ekleyip düzgünce çırpalım.
Ben borcamın altını uygunca margarinle yağlayalım benim tercihim margarİn ve 170 derecede uygunca kızartalım
Sonrasında fırından çıkardıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi eşit halde revaniye dökelim.
İsteğe bağlı süslemesini yapabilirsiniz benim tercihim hindistan cevizi oldu buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst