Tadına Doyamayacağınız Ispanaklı Mantarlı Lazanya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tadına Doyamayacağınız Ispanaklı Mantarlı Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

Kızartılmış mantar için;
150 gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Ispanak için;
500 gr buzluk ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vegeta
2 diş sarımsak
Beşamel sos için;
Yarım lt süt
5 yemek kaşığı un
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Diğer materyaller;
1 kutu lazanya
150 gr rendelenmiş kaşar
50 ml sıvı krema

Tadına Doyamayacağınız Ispanaklı Mantarlı Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buzluk ıspanağımızı çözdürüyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
Diğer materyalleri ekliyoruz.
Mantarlarımızı ince dilimler halinde kesiyoruz ve baharatlarımızla soteliyoruz.
Beşamel sosumuz için; Tenceremize tereyağı ekliyoruz, eridikten sonra unumuzu ekliyor ve kavuruyoruz un kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
Son olarak sütü ek ediyoruz ve karıştırıyoruz yaklaşık bir kaç dakika sosumuz koyu kıvama geldiğinde ocağımızdan alıyoruz.
Derin bir borcam yada fırın tepsisine birinci olarak beşamel sosunu ek ediyoruz daha sonra lazanya sırayla koyuyoruz.
Ispanağımızı ve mantarlarımızı ek ediyoruz.
Üzerisinde tekrar beşamel döküyoruz ve bu halde devam ediyoruz.
En üste geri kalan beşamel sosumuzu döküyor ve evvelden ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 40dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini sıvı kremayla karıştırıp üzerine serpiştiriyoruz .
Tekrardan bir 10 dakika kada fırına veriyoruz.
Peynirimiz hoş ve kızardında fırından alıyoruz ve biraz çekmesi için bekliyoruz.Et yemeklerinizin yanında süper yakışıyor çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim
Tadına Doyamayacağınız Ispanaklı Mantarlı Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst