AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tadı Damakta Kalan Haşhaşlı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tadı Damakta Kalan Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı süt kullanabilirsiniz)
2-2,5 su bardağı kadar un
3 yemek kaşığı haşhaş
İsteğe bağlı aroma vermesi için 1 adet portakal yahut limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.

Tadı Damakta Kalan Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bir kabın içine toz şeker ve yumurtaları düzgünce çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine sıvı materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra içerisine vanilya kabartma tozu ve unu ekleyip el çırpıcısıyla kıvamını ayarlıyoruz.
Normal kek kıvamından birazcık kalın olması gerekli daha sonra portakal rendemizi ve son olarak haşhaşı ekleyip karıştırıyoruz.
Yağladığımız kalıbımıza döküp 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Ben fırına koymadan evvel üzerine fındık kırıntıları ekledim. Daha sonra dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine krem santi ile krema yapıp süsleyebilirsiniz o halde de pasta üzere oluyor. Afiyet olsun.
Tadı Damakta Kalan Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst