AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tadı Damakta Kalan Çökelek Kavurmam

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tadı Damakta Kalan Çökelek Kavurmam Tarifi İçin Malzemeler
1 kase çökelek (Önceden köy yoğurdumdan yoğurttan yapmış olduğum çökeleğim9
1 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber ,kimyon, kekik
1-2 dal maydanoz
Zeytinyağı veya sıvı yağ

Tadı Damakta Kalan Çökelek Kavurmam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kurusoğan doğruyoruz.
İnce ince olucak tavaya yağla birlikte alıp kavuruyoruz.
Kavrulan soğana salçaları tuzu ve baharatları alıyoruz iyice kavurup kapatıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Peynirleri yağ sıcakken koymayalım. Ekşimesin soğuyunca çökeleği tavaya dökelim ve iyice karıştıralım bikaç dal doğradığımız maydanozu da atıp iyice ezerek karıştıralım.
Daha sonra servis tabağına alıp üzerine yağ gezdirelim. Afiyet olsun ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz
Tadı Damakta Kalan Çökelek Kavurmam Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst