AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

tablet bilgisayarlarda hangi oyunlar var

haberci

Yeni Üye
Okullardaki tablet bilgisayarlarda hangi oyunlar var
MEB, tabletlere hemen şimdi oyunların yüklenmediğini, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Grup Başkanlığı'nın öğrencilerin ve öğretmenlerin erişimine açılması planlanan iki oyunun üzerinde çalıştığını açıkladı Açıklamada, Bunlardan ilki grup başkanlığımızca yazılımı yapılan Kelime Oyunuolup, öğrencinin sözcük hazinesinin gelişmesine katkıda bulunacak bir oyundur Diğeri ise Trafik Oyunuolup bu oyunda öğrencilere trafik kurallarını öğretmek ve bilinçli sürücülerin yetişmesine katkı temin etmek amaçlanmıştırdenildi *

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki tablet bilgisayarlara yüklenecek oyunlar hakkında bilgi verdi. Şu an için tabletlerde oyun yüklü değil ancak Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Grup Başkanlığı, öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açılacak iki oyun üzerinde çalışıyor.

İlk oyun, "Kelime Oyunu", öğrencilerin sözcük hazinelerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir oyun olarak geliştirildi. Diğer oyun ise "Trafik Oyunu" olarak adlandırılmış ve öğrencilere trafik kurallarını öğretmeyi ve bilinçli sürücüler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bu oyunlar, eğitici ve yönlendirici özellikleri ile öğrencilerin eğitimine destek olmayı hedefliyor. Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Grup Başkanlığı'nın bu oyunların geliştirilmesi ve tabletlerde yer alması, öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerine katkı sağlayacaktır.

Geri