- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taban puanlara nereden bakılır?
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.Çevirmenlik kaç yıllık?
Mütercim Tercümanlık, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.Hangi üniversitelerde dil bölümü var?
Dil Bölümü Taban Puanları – Dil Bölümü Olan Üniversiteler
2021 üniversite taban puanları nereden bakılır?
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yaptığı açıklamada, “5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.Üniversite kontenjanlarına nasıl bakılır?
Bu kontenjan ve koşullar “YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alır. Adaylar kılavuza kılavuzun yayınlandığı tarihten itibaren ÖSYM’nin osym.gov.tr internet adresinden erişebilirler.İngilizce çevirmenlik kaç puan?
Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Bölümü ikinci öğretim burslu seçeneği için İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu taban puanı 412,38330, başarı sıralaması 94992’dir. Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Bölümü ikinci öğretim burslu seçeneği için İstanbul Medipol Üniversitesi taban puanı 407,87177, başarı sıralaması 102115’tir.
Üniversite dil bölümüne nasıl girilir?
Dil öğrencileri öncelikle 1.oturum olan TYT sınavına girmek zorundalar. Bu sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testleri bulunmaktadır. Bu sınava girdikten sonra 3.oturum olan YDT sınavına da girmek zorundalar. Dil bölümleri için çözülmesi gereken dersler bu şekildedir.YKS sıralamaya nereden bakılır?
TYT, AYT, YDT sınavlarına katılım sağlayan adaylar, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü itibarıyla üniversiteye giriş sınavı YKS puanlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak öğrenebilir.Hangi üniversitelerde İngilizce hazırlık var?
Boğaziçi Üniversitesi.