AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taassup nedir orneklerle aciklayiniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taassup nedir örneklerle açıklayınız?​

Bir kimsenin savunduğu görüşlere olan bağlılığı taassup ile ifade edilebilir. Ancak bu sözcük, bazen fikirlerdeki aşırılıkları temsil eder. Bir görüşe gereğinden fazla bağlanmak, şiddetle savunmak, taassup olarak açıklanmaktadır. Fanatik fikirler, düşünceleri tehlikeli olabilecek kadar şiddetli savunmak taassuptur.
Taassubun sebepleri nelerdir?
Mezhep taassubunu kabilecilik dayanışmasına benzeten Gazzâlî’ye göre bu taassubun asıl sebebi halkı kendine bağlamak suretiyle liderlik elde etme tutkusudur.
Nazîre ne demek TDV?
Nazire: Sevilen şairlerin şiirlerine özellikle gazellerine başka şairler tarafından vezin, kafiye ve redifi aynı olmak şartıyla yazılan şiirlerdir. Nazirelerin en azından örnek alınan şiir kadar güzel olmasına dikkat edilir.

Taassup hastalığı nedir?​

bir kimsenin, bir kurumun, bir zümrenin kendi mutlak sandığı dar görüşlü düşünce ve inançlarını başkalarına kabul ettirmek istemesi, hatta zor kullanmasıdır. fikir ve inanç tekelciliğidir. insanoğluna bahşedilmiş olan akıl-fikir-mantık üçlemesini kullanabilme yoksunluğudur. bir tür hastalıktır.
Taassubi yaklasim nedir?
Taassup bir kimsenin bire şeye körü körüne bağlanması, haksız da olsa taraf olması anlamına da gelmektedir. Terim olarak ise bu kelime dini, ahlaki, toplumda içerisinde adet olan gibi konularda çoğu zaman haksızlık ve düşmanlık derecesine varacak kadar saplantılara düşme derecesine gelmek demektir.
Bir inanç ve düşünceye körü körüne bağlanıp başka inanç ve düşüncelere karşı olumsuz tutum içinde olmaya ne denir?
Bağnaz kavramı, bir düşünceye, bir inanışa körü körüne bağlanıp ondan başkasını düşünmeyen anlamına gelir. Günümüz İngilizce sözlüklerinde Bağnazlık “rigid”, “extreme”, “fanatisme”, “intolerance”, “hoşgörmezlik”, “dar görüşlülük”, “yanlış davranış”, “eğilmez”, “katı”, “sert”, “şiddetli” anlamlarında kullanılır.
Asb kökünden türeyen kelime körü körüne bağlanmak, kendi soyuna yardım etmek olarak tanımlanabilir.
Surname edebiyatta ne demek?
Osmanlı döneminde padişah çocuklarının doğum ve sünnet törenleriyle padişah kızlarının düğün törenlerini anlatan manzum, mensur ya da manzum-mensur karışık yazılan eserler genellikle Surnâme adını taşır.
 
Geri
Üst