AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Taahhutlu internet aboneligimi cayma bedeli olmadan nasil iptal ettirdim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taahhütlü internet aboneliğimi cayma bedeli olmadan nasıl iptal ettirdim?​

Yani mobil operatörlerin ve internet servis sağlayıcılarının bir yıldan fazla yaptığı sözleşmelerin aslında tüketici için bir önemi yok. Tüketici 12 aydan daha fazla süreli imzaladığı sözleşmeden ister ilk ay, ister 13. ay ayrılsın hiçbir ceza ödemeksizin bu sözleşmesini iptal edebiliyor.

Mobil Hat cayma bedeli kalktı mı?​

Tüketici mahkemesi, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan abonelik sözleşmelerinin gerekçesiz ve cezai şart ödemeksizin feshedilebileceğine hükmetti.

Cayma bedeli hukuki mi?​

Cayma bedeli hukuki mi?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip.

Taahhütlü ücret ne demek?​

Taahhütlü tarifeler, belirli bir tarifede belirli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz veya belirlenen koşulları sağlamanız halinde bazı avantajlar sağlayan tarifelerdir.

Hangi durumlarda internet cayma bedeli ödenmez?​

İnternet erişim işletmecileri ile imzalanan taahhüt sözleşmeleri, belirli hız kriterlerinin sağlanamamasının saptanması halinde abone tarafından cayma bedeli olmaksızın feshedilebilecek. İnternette hız kriterlerini sağlayamayan sözleşmeler, cayma bedeli olmaksızın iptal edilebilecek.

İnternet cayma bedeli ne zaman ödenmez?​

İnternet cayma bedeli ne zaman ödenmez?
kanunlarla net bir şekilde belirtilmiştir, eğer doğru adımları izlerseniz, ister 1. ayda, isterseniz sözleşme süresindeki herhangi bir zamanda, internet aboneliğinizi herhangi bir cayma bedeli ücreti ödemeden iptal ettirebilirsiniz.
Cayma Bedeli ne zaman ödenmez?​
2 yıllık taahhüt iptal edilebilir mi?​
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

2 yıllık taahhüt geçerli mi?​

2 yıllık taahhüt geçerli mi?
Yasa gereği bu karar “kesin” nitelik taşıyor. Örnek kararda, “Süresi bir yıldan daha uzun taahhütlü sözleşmeden davacının (tüketici) herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman fesih hakkına sahiptir” değerlendirmesi yapıldı.

24 ay taahhüt yasal mı?​

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 52. maddesinin 4-5 ve 6. kısmında bu sorunun yanıtı yer alıyor. (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

1 yıl taahhütlü ne demek?​

Bu sözleşmede sağlayıcının yükümlülükleriyle birlikte abonenin de bazı taahhütler vermesi gerekebilir. Bunun en yaygın olanı, belirli bir süre bu hizmeti alma zorunluluğudur (örneğin 1 yıl). Yani bu sözleşmedeki koşullar, ancak siz bu süreyle aboneliğinizi devam ettirmeyi taahhüt etmeniz durumunda geçerlidir.

İnternet iptalinde cayma bedeli ödenir mi?​

İnternet iptalinde cayma bedeli ödenir mi?
Asliye Hukuk Mahkemesi bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin ‘fesih’ hakkına sahip olduğunu ve herhangi bir cayma bedeli ve ceza ödemeyeceğine karar verdi.

Hangi durumlarda cayma bedeli ödenmez?​

2 yıllık taahhüt iptali nasıl yapılır?​

Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
 
Evet, cayma bedeli olmaksızın internet aboneliğinizi nasıl iptal ettirebileceğinize dair verdiğiniz bilgiler oldukça yararlı ve detaylı. Eğer doğru adımları izlerseniz, ister ilk ayda, ister 13. ayda olsun, herhangi bir cayma bedeli ödemeden aboneliğinizi iptal ettirebilirsiniz. Cayma bedeli hukuki bir konu olup, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da özel olarak düzenlenmiştir. Özellikle belirsiz süreli veya bir yıldan uzun süreli taahhütlerde, tüketicilere herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshetme hakkı tanınmıştır.

Taahhütlü tarifeler ise belirli bir tarifede belli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz veya belirlenen koşulları sağlamanız halinde bazı avantajlar sağlayan tarifelerdir. Buna ek olarak, internet erişim işletmecileri ile imzalanan taahhüt sözleşmeleri, belirli hız kriterlerinin sağlanamamasının tespit edilmesi durumunda abonenin cayma bedeli ödemeksizin fesih hakkına sahip olduğunu belirtmek önemlidir.

Son olarak, 2 yıllık taahhütlerin iptal edilebilir olduğu ve belirsiz süreli veya bir yıldan uzun süreli abonelik sözleşmelerinin tüketici tarafından istenilen herhangi bir zamanda gerekçe belirtmeksizin ve cezai şart ödemeksizin sonlandırılabileceği hususunu vurgulamak isterim. Tüketicilerin bu haklarından doğru bir şekilde yararlanabilmeleri oldukça önemlidir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur.
 
Geri
Üst