AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

System Volume Information nasil acilir?

Editör

Yeni Üye

System Volume Information nasıl açılır?​

Başlat’ı tıklatın, Bilgisayarım’ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler’i tıklatın. Sistem Özelliklerinde Sistem Geri Yükleme sekmesini tıklatın. Sistem Geri Yüklemeyi kapat onay kutusunu tıklatarak seçin. Veya, Bu sürücüde Sistem Geri Yükleme’yi kapat onay kutusunu tıklatarak seçin.

Windows System Volume Information nedir?​

Windows System Volume Information nedir?
System Volume Information dosyası; geri yükleme noktalarını, dosya aramalarınızı hızlandıran içerik indeksleme hizmeti, kısayolları ve bağlantıları onarmak için kullanılan bağlantı izleme hizmeti veritabanları vb. tarafından kullanılan bilgileri içerir.

System Volume Information nedir nasıl silinir?​

Yöntem #1: System Volume Information içindeki büyük dosyaları silme:
- Adım #1: USB sürücünüzü bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Windows Ayarlar sayfasını açın.
- Adım #3: Sistem sayfasını açın.
- Adım #4: Sol sütunun en altında göreceğiniz Hakkında seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Sistem Bilgileri yazısına tıklayın.

System Volume Information virüs mü?​

System Volume Information virüs mü?
Sistem Geri Yüklemeyi kapalı hale getirirsen bu klasör boş olur (yer kaplamaz). Silinemeyen bu klasörlerin hiç görünmemesi içinde gizli dosyaları / öğeleri “gizli (görünmez)” hale getirmelisin. System Volume Information klasörü bir sistem klasörüdür. System Volume Information virüs değildir.

System Volume Information klasörü nedir?​

Windows’ta ‘System Volume Information’ Klasörü Nedir? (Resimli Anlatım) Windows yüklü her bilgisayarda bulunan bir klasördür. Windows’taki Sistem Geri Yükleme Aracı’nın, sistem bilgilerini depolamak ve geri yüklemek için kullandığı gizli bir sistem klasörüdür.

System Volume Information dosyası nerede?​

System Volume Information dosyası nerede?
Denetim Masası → Sistem ve Güvenlik → System menülerinden ‘Windows Sistem Birimi Bilgisi’ klasörüne erişebilirsiniz.

Bu disk virüsü nasıl temizlenir?​

Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.

Flash Bellek kısayol virüsü nasıl temizlenir?​

Flash Bellek kısayol virüsü nasıl temizlenir?
- Flash Belleğinizde virüs var ise öncelikle; Başlat bölümündeki arama kısmına CMD yazınız.
- Daha sonra karşınıza siyah bir pencere şeklinde komut istemi açılacaktır.
- Buradan Flash belleğinizin açıldığı bölgeyi yazınız.
- Ardından otomatik olarak alt satıra geçtikten sonra gerekli şu komutu yazın: -s -h /S /D *.*

Flash belleğe virüs bulaşırsa ne olur?​

Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.

System Volume Information klasörü, Windows işletim sisteminde bulunan ve Sistem Geri Yükleme Aracı tarafından kullanılan gizli bir sistem klasörüdür. Bu klasör geri yükleme noktalarını, içerik indeksleme hizmeti için kullanılan bilgileri, kısayolları ve bağlantıları onarmak için kullanılan bağlantı izleme hizmeti veritabanlarını içerir. Bu klasörü görmek veya düzenlemek genellikle tavsiye edilmez çünkü kullanıcılar tarafından yanlışlıkla silinirse sistemin istikrarını etkileyebilir.

System Volume Information dosyasının nerede olduğunu görmek için Denetim Masası → Sistem ve Güvenlik → System menülerinden ‘Windows Sistem Birimi Bilgisi’ klasörüne erişebilirsiniz.

Sistem Geri Yüklemeyi kapatırsanız, System Volume Information klasörü boşalır ve yer kaplamaz. Bu klasörlerin görünmemesi için gizli dosyaları / öğeleri "gizli (görünmez)" hale getirmeniz gerekebilir. System Volume Information klasörü bir sistem klasörüdür ve bir virüs değildir.

Flash bellek kısayol virüsünü temizlemek için CMD'yi çalıştırarak konsol penceresini açabilir ve aşağıdaki komutu kullanarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz: -s -h /S /D *.*

Flash belleğe virüs bulaştığında, virüs diğer bilgisayarlara taşınarak bunlara bulaşabilir. Virüs bulaşmış flash diski kullanarak verilere erişim engellenebilir ve verilerinize zarar verebilir. Bu nedenle, virüs bulaştığında hemen temizlemek önemlidir. Virüs temizleme işlemi için antivirüs programları veya Windows Defender gibi araçlar kullanılabilir.

Geri