AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Symbicort tedavi eder mi?

Editör

Yeni Üye

Symbicort tedavi eder mi?​

SYMBICORT RAPIHALER, yetişkinlerde kronik tıkayıcı akciğer hastalığının (KOAH) belirtilerinin tedavisinde kullanılan bir inhalerdir. KOAH, genellikle sigara içmenin neden olduğu solunum yollarının uzun süreli bir hastalığıdır. SYMBICORT RAPIHALER, “rahatlatıcı inhaler” olarak kullanılmamalıdır.

Symbicort Turbuhaler günde kaç kez kullanılır?​

Symbicort Turbuhaler günde kaç kez kullanılır?
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Sadece yetişkinlerde kullanılmalıdır (18 yaş ve üzeri). • Önerilen doz günde iki kez 2 inhalasyondur.

Symbicort ilacı nasıl kullanılır?​

Astım belirtileriniz ortaya çıkarsa, 1 inhalasyon alıp birkaç dakika bekleyiniz. Eğer kendinizi daha iyi hissetmezseniz tekrar inhalasyon alınız. Tek seferde 6 inhalasyondan fazla almayınız. SYMBİCORT® TURBUHALER®’inizi her zaman yanınızda bulundurunuz, böylece ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz.

Symbicort 320 günde kaç defa kullanılır?​

Symbicort 320 günde kaç defa kullanılır?
-Doktorunuz dozu günde iki kez, 2 inhalasyona çıkarabilir. -Eğer hastalık belirtileriniz iyi kontrol edilirse, doktorunuz ilacınızı günde bir kereye indirebilir. Doktorunuz (veya astım hemşireniz) astımınızla baş etmeniz için size yardımcı olacaktır.

Symbicort uyku yapar mı?​

astım tedavisinde kullanılan bu ilaç; bas dönmesi, bas agrısı, bogazda irritasyon, tasikardi, ses kalınlasması, uyku bozuklukları, bulantı, huzursuzluk, sinirlilik, öksürme, kas krampları gibi yan etkilere de sahip.

PULMİCORT TURBUHALER 200 nasil kullanilir?​

PULMİCORT TURBUHALER 200 nasil kullanilir?
PULMİCORT TURBUHALER’in ağız parçası yardımıyla nefes aldığınızda ilaç nefesinizle birlikte akciğerinize kadar ulaşır. PULMİCORT TURBUHALER 1 adet inhalatör içeren ambalajlarda kullanımına sunulmaktadır. İnhalatör plastik kısımlardan oluşmaktadır. Nefes alarak içinize çekmiş olduğunuz toz beyaz renklidir.

Symbicort 320 ne işe yarar?​

Doktorunuz size bu ilacı astım veya kronik tıkayıcı akciğer hastalığınızın (KOAH) tedavisi için reçete etmiştir. Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla, astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır. ® ve ayrıca bir ‘rahatlatıcı inhalatör’.

Pulmicort Turbuhaler 200 mcg nasıl kullanılır?​

Pulmicort Turbuhaler 200 mcg nasıl kullanılır?

Symbicort hangi firmanın?​

İlaç tekeli AstraZeneca’nın Symbicort ilacını üreten işçiler zehirleniyor. İşçilerden biri, uzun bir mücadele sonunda hastalığını ‘meslek hastalığı’ olarak kaydettirdi. Symbicort, “AstraZeneca” firmasının ürettiği ve şirketin çok satan ilaçlarından biri. 100’ü aşkın ülkede astımlı hastaların tedavisi için kullanılıyor.

Symbicort tedavi eder mi sorusuna yanıt vermek gerekirse, Symbicort, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı olan KOAH'ın belirtilerini tedavi etmek için kullanılan bir inhalerdir. Yetişkinlerde kullanılan bu ilaç, astım belirtilerini kontrol altına almak amacıyla da reçete edilebilir. İçeriğinde bulunan ilaçlar sayesinde akciğerlerdeki hava yollarının genişlemesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir.

Symbicort Turbohaler günlük kullanımıyla ilgili olarak önerilen doz genellikle günde iki kez, 2 inhalasyon şeklindedir. Ancak dozaj ve kullanım şekli hastanın durumuna, hastalığın şiddetine ve doktorun önerisine göre değişebilir. Dozaj konusunda doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir.

Symbicort'un nasıl kullanılacağına dair genel bilgi olarak, astım belirtileri ortaya çıktığında inhalerden bir inhalasyon alınması ve ardından birkaç dakika beklenmesi önerilmektedir. Eğer belirtiler devam ederse, tekrar inhalasyon alınabilir. Ancak tek seferde alınan inhalasyon sayısı 6 adeti geçmemelidir.

Symbicort'un yan etkileri arasında baş dönmesi, baş ağrısı, boğazda tahriş, hızlı kalp atışı, ses kalınlaşması, uyku bozuklukları, bulantı, huzursuzluk, sinirlilik, öksürme ve kas krampları gibi durumlar yer alabilir. Bu yan etkilerle karşılaşmanız durumunda doktorunuza başvurmanız önemlidir.

Pulmicort Turbuhaler 200 mcg ise genellikle astım tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İçeriğindeki ilaç nefes alımı sırasında akciğerlere ulaşarak etkisini gösterir. Kullanımı da genellikle inhalatör yardımıyla yapılır ve doktorun önerdiği dozaj ve şekilde kullanılması gerekmektedir.

Son olarak, Symbicort'un üreticisi AstraZeneca firmasıdır. Symbicort, AstraZeneca tarafından üretilen ve astım ile KOAH gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek amacıyla dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır.

Geri