AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Symbicort ne zaman kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Symbicort ne zaman kullanılır?​

Her bir inhaler 60 ya da 120 doz içerir. Doktorunuz size bu ilacı astım veya kronik tıkayıcı akciğer hastalığınızın (KOAH) tedavisi için reçete etmiştir. Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla, astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır.

Symbicort 160 hamilelikte kullanılır mı?​

Budesonid ve formoterolün astım tedavisinde kullanılan diğer ilaçlarla etkileşimi gözlenmemiştir. Etkileşim çalışmaları sadece yetişkinlerde yapılmıştır. etkisi yoktur. SYMBİCORT gebelikte ancak sağlanan fayda ortaya çıkabilecek risklerden fazla olduğunda kullanılabilir.

What is the difference between sysymbicort 80 and 160?​

What is the difference between sysymbicort 80 and 160?
Symbicort comes in two strengths: Symbicort 80/4.5 and Symbicort 160/4.5. The 80 and 160 refer to the amount (micrograms) of budesonide in each inhalation, while the amount of formoterol always stays the same at 4.5 micrograms. Generally, Symbicort is taken two puffs twice per day, approximately 12 hours apart.

What is the lowest dose of Symbicort you can take?​

It is for this reason that the lowest possible dose should be used whenever possible. The frequency of symptoms, however, varies between Symbicort 80/4.5-mcg inhaler and Symbicort 160/4.5-mcg inhaler. Among the side effects affecting at least 1% of Symbicort users]

Is sysymbicort contraindicated for people with pre-existing conditions?​

Symbicort is not contraindicated for use with these conditions, but it can make them worse. See your doctor regularly to monitor for progression of these pre-existing diseases if you use Symbicort.

Can sysymbicort replace an inhaler?​

Can sysymbicort replace an inhaler?
SYMBICORT is NOT a rescue medication and does NOT replace fast-acting inhalers to treat acute symptoms. See COPD Safety Profile. The majority of patients’ FEV1 improvement occurred at 5 minutes in COPD 1-3

Symbicort, astım veya kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Her bir inhaler 60 ya da 120 doz içerir. Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla genellikle astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır.

Symbicort 160 hamilelikte kullanılabilir, ancak gebelikte kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Budesonid ve formoterolün astım tedavisinde kullanılan diğer ilaçlarla etkileşimi gözlenmemiştir, ancak gebelik döneminde ilaç kullanımı her zaman dikkatlice değerlendirilmelidir.

Symbicort iki farklı güçte gelir: Symbicort 80/4.5 ve Symbicort 160/4.5. Sayılar (80 ve 160), her püskürtmedeki budesonid miktarını (mikrogram cinsinden) ifade ederken, formoterol miktarı her zaman aynıdır (4.5 mikrogram). Genellikle, Symbicort günde iki kez iki püskürtme olarak alınır ve püskürtmeler arası yaklaşık olarak 12 saat olmalıdır.

Symbicort en düşük dozu kullanmanız önerilir. Belirtilerinizin sıklığına göre dozaj değişebilir. Symbicort kullanan bireylerde en az %1'ini etkileyen yan etkiler mevcuttur.

Symbicort, mevcut durumları olan bireyler için kontrendike değildir, ancak bazı durumları kötüleştirebilir. Eğer Symbicort kullanıyorsanız, bu durumların ilerlemesini izlemek için düzenli olarak doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.

Symbicort acil durumlar için hızlı etki gösteren inhalerlerin yerini alamaz, bu yüzden bir kurtarıcı ilaç olarak kullanılamaz. Çoğu hastanın FEV1 (zorlu ekspiratuvar hacim birinci saniye) iyileşmesi KOAH 1-3 hastalarında genellikle 5 dakikada gerçekleşir.

Geri