AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Symbian neden bitti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Symbian neden bitti?​

Ekim ayında “bakım modu”na alınan Symbian, artık Nokia’nın yeni ceplerinde yer almayacak. Nokia’ya göre “çözülmesi mümkün olmayan rekabet zorluklarına” sahip mobil işletim sistemi, 808 PureView’dan sonraki telefonlarda görünmeyecek.
Symbian işletim sistemi hangi telefonlarda?
Symbian^3, yalnızca Nokia ve Vertu akıllı telefonlarda kullanılmaktadır. Bu akıllı telefonlar, N8, C7, Oro, Nokia C7 Astound, Vertu Constellation, C6-01, E6, E7, X7, 702T, 500, 600, 603, 700, 701 ve 808’dir.

Tuşlu telefonların işletim sistemi nedir?​

Android veya iOS gibi büyük ve genel amaçlı mobil işletim sistemlerinin aksine, bunlar küçük ve basit bir grafiksel kullanıcı arayüzüne sahip gömülü işletim sistemi kullanır. En popüler işletim sistemleri Seri 30, Seri 30+, Seri 40, FeatureOS, KaiOS, REX OS’dur.
KaiOS Phone ne demek?
KaiOS, tuş takımı özellikli telefonlar için Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Merkezi Hong Kong’da bulunan ve en büyük hissedarı TCL Corporation olan KaiOS Technologies şirketi tarafından geliştirilmiştir.

Gömülü işletim sistemleri nelerdir?​

Gömülü sistem, bilgisayarın kendisini kontrol eden cihaz tarafından içerildiği özel amaçlı bir sistemdir. Genel maksatlı, örneğin kişisel bilgisayar gibi bir bilgisayardan farklı olarak, gömülü bir sistem kendisi için önceden özel olarak tanımlanmış görevleri yerine getirir.
OS sürümü ne demek?
Android Os; Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilmiş, linux tabanlı akıllı cihazların yönetimi ve kullanılması için kullanılan bir işletim sistemidir. android İşletim sisteminin en önemli özelliği açık kaynak kodlu olmasıdır.

Tuşlu telefon ingilizce ne demek?​

push-button telephone i.
6300 4G ne zaman gelecek?

Nokia telefon ne oldu?​

Cep telefonu endüstrisinin bir dönem en büyük ismi olan Nokia’yı 2013 yılında satın alan Microsoft’un bu yatırımı beklediği meyveyi vermedi. Nokia’nın telefon bölümü ve isim hakları 350 milyon dolara Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn’a satıldı.

Geri