AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SWR degeri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SWR değeri nedir?​

SWR (Standing Wave Ratio): Türkçe olarak duran dalga oranı anlamına gelmektedir. Mükemmeli 1 olmasıdır. Telsiz çıkışı ile kablo veya anten empedansı arasındaki eşitsizlik durumunda yansıyan güç, kayıp demektir. Anten yerine cihaz üzerinde ısıya dönüşerek cihazın çıkış katının hasar görmesine neden olabilir.
SWR metre ne işe yarar?
SWR ya da diğer adı ile VSWR metre bir iletim hattındaki giden gerilim ile dönen gerilim arasındaki oranı ölçmek için kullanılır. Bu yolla verici, anten kablosu ve anten arasındaki uyuşumun kalitesi görülebilinir.

VSWR metre ne ölçer?​

Duran dalga ölçü aletleri , SWR metre , ISWR ölçer (bu ” I ” SWR) veya VSWR ölçer (gerilim SWR) ölçer duran dalga oranı a (SWR) iletim hattı . Sayaç, bir iletim hattı ile yükü (genellikle bir anten ) arasındaki uyumsuzluk derecesini dolaylı olarak ölçer .
VSWR nedir ve anten üzerindeki etkisi nasıldır?
gerilim duran dalga orani. bir hat veya devre de yansimalar yuzunden meydana gelen duran dalagalarin en yuksek gerilim degeri ile en alcak degeri arasindaki oran. ks. voltage standing wave ratio. baz istasyonunun anteninde problem olduğunda btsden nccye giden alarm.

Geri dönüş kaybı nasıl ölçülür?​

Geri dönüş kaybı ve ilgili VSWR, antenin performansını belirlemek için kullanılamaktadır. Bu 1-portlu ölçümler ilgilenilen frekans bandı üzerinden yapılır. 10 dB veya daha yüksek geri dönüş kaybına sahip bir anten, oldukça iyi eşleşen bir anteni temsil eder.
Duran dalga oranı nasıl hesaplanır?
En Büyük Gerilim ileri akan gerilimin toplamına karşılık gelir, En Küçük Gerilim ise iki gerilim bileşeninin arasındaki farktan hesaplanır.

Dönme kaybı kaç dB?​

Böylece geri dönüş kaybını (Return Loss) hesaplayabiliriz: Antenimiz 50 Ω bir kuvvetlendiriciye bağlı olduğu için, kuvvetlendirici ile anten arasında 10 dB geri dönüş kaybı vardır. 10 dB, düşük güçlü devrelerde ve sistemlerde uygulamada kabul edilen en alt sınırdır.
Anten ölçümleri nasıl yapılır?
Anten kazancı ölçümleri genellikle yankısız oda gibi özel bir test ortamında gerçekleştirilir. Anten kazancı testi sırasında, test edilen antenden ikinci bir kalibre edilmiş antene iletim ölçümü yapılır.

Mast anten nedir?​

Verici dalgalığın elden geldiğince geniş bir alana yayında bulunmasını sağlamak amacıyla yüksek bir tepeye dikilen, genellikle 300 m’den uzun olan çelikdirek.

Geri