AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sweat baskisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.017
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sweat baskısı nasıl yapılır?​

Streç ile sardığınız şablonunuzu tişört üzerinde baskı yapmak istediğiniz alana yerleştirin. Sonrasında yağlı kağıdı streç film ile sardığınız şablon üzerine getirerek ütüleme işlemine geçin. Yağlı kağıdın kenarlarından başlayarak ütülemeye başlayabilirsiniz.

Kumaş üzerine baskı nasıl yapılır?​

Bunun için kumaş yerine kâğıt kullanabiliriz. Testimizi yaptıktan sonra kumaş boyasını kâğıt ya da camın üzerine döküp baskı merdanesine iyice yediriyoruz. Merdane ile aldığımız boyayı kalıbımıza sürüyoruz. Sürdüğümüz kalıbı istediğimiz kumaşa bastırarak kumaş baskımızı gerçekleştiriyoruz.

Sicak baski nasil yapilir?​

Sicak baski nasil yapilir?
Transfer baskıda, özel bir boya patı, bakır gravürlü silindirik baskı makinesinde bir kere kullanılabilen bir transfer kağıt bandına basılır. Kağıt bant ve kumaş, ısıtılmış bir kalandırdan geçirilir. Kağıt bant, boyalı tarafı ile kumaşın ön yüzüne temas ettirilir. Isı ve basınç etkisi ile boya, kağıttan kumaşa geçer.

Kumaş üzerine dijital baskı nasıl yapılır?​

Kumaş üzerine dijital baskı nasıl yapılır?
Dijital Baskı Nasıl Yapılır?
- Dijital baskı makinesinin hazırlanması,
- Kartuş takma,
- Makineyi ayarlarının yapılması,
- Kumaşı makineye yerleştirme,
- Makineye kumaş bilgilerinin girilmesi,
- Çözünürlülük ayarlarının yapılması,
- Basım işlemi yapmak.

Kumaşa baskı ne kadar?​

Raşel baskı ürünümüz 110gr. (m2) başına düşen ağırlığıdır. %100 Polyester iplikten dokuma kumaş olarak üretilmiştir….M2 Hesaplama Nasıl Çalışır.
Metrekare | Fiyatı
20 – 99 m2 arası | 45₺
100 – 249 m2 arası | 40₺
250-749 m2 arası | 35₺
750 – 1499 m2 arası | 30₺

Sıcak baskı ne demek?​

SICAK BASKI NEDİR? Sıcak baskı renksiz bir şekilde klişe yardımı ile sıcak baskı oyma tekniği uygulanarak yapılan baskı çeşitidir. Özel isteğe göre altın veya gümüş yaldız baskı yapılabilir. Sıcak baskı genel olarak not defteri ve ajanda yüzeylerini uygulanır.

Şeker baskı nasıl yapılır?​

Şeker baskı nasıl yapılır?
Şeker baskı olarak bilinen yöntemin makineleştirilmiş halidir. Baskılar öncelikle beyaz boya da kullanabilen makinelerde şeffat film üzerine basılır. Ardından baskılı kısımlar tozlanır ve fırınlanarak baskıya hazır hale getirilir. Transfer preslerinde ürün üzerine basılır.

Baskı yıkanınca çıkar mı?​

Baskı yıkanınca çıkar mı?
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.

Transfer baskı kağıdı nedir?​

Transfer kağıdı çok çeşitli farklı kimyasal ürünlerden oluşur. Bir resmi imajı, tasarımı başka bir ürün üzerine aktarana kadar kaldığı yere transfer kağıdı denir. Adından da anlaşılacağı üzerine transfer işleminden sonra kağıt atılır bir daha kullanılamaz.
 
Sweat baskısı nasıl yapılır bölümünde verilen bilgilere göre, sweat baskısı yapmak için öncelikle şablonunuzu streç film ile sarmalısınız ve tişört üzerinde baskı yapmak istediğiniz alana yerleştirmelisiniz. Ardından yağlı kağıdı streç film ile sardığınız şablon üzerine getirerek ütüleme işlemine geçebilirsiniz. Yağlı kağıdın kenarlarından başlayarak ütülemeye başlayarak baskı işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kumaş üzerine baskı nasıl yapılır bölümünde ise, kumaş yerine kâğıt kullanarak baskı yapabileceğiniz belirtilmiş. Kumaş boyasını kâğıt ya da camın üzerine döküp baskı merdanesi ile yayarak kalıba sürerek istediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz.

Sıcak baskı nasıl yapılır bölümünde bahsedilen transfer baskıda ise özel bir boya patı, bakır gravürlü silindirik baskı makinesinde bir kere kullanılabilen bir transfer kağıt bandına basılır. Kağıt bant ve kumaş, ısıtılmış bir kalandırdan geçirilir ve boya, kağıttan kumaşa ısı ve basınç etkisiyle geçer.

Kumaş üzerine dijital baskı nasıl yapılır bölümünde ise dijital baskı süreci adım adım anlatılmış. Dijital baskı makinesinin hazırlanması, kartuş takma, makine ayarlarının yapılması, kumaşı makineye yerleştirme, kumaş bilgilerinin girilmesi, çözünürlülük ayarlarının yapılması ve basım işlemi adımlarından oluşmaktadır.

Şeker baskısı nasıl yapılır bölümünde ise, makineleştirilmiş şekilde yapılan bir baskı süreci olduğu belirtilmiş. Baskılar beyaz boya da kullanabilen makinelerde şeffaf filme basılır, ardından baskılı kısımlar tozlanır ve fırınlanarak baskıya hazır hale getirilir.

Baskı yıkanınca çıkar mı sorusuna verilen yanıtta ise basılan ürünlerin yıkanınca çıkaracak bir durumu olmadığı ve baskının kalıcı olduğu vurgulanmış. Önerilen yıkama sıcaklığı 30 derece olarak belirtilmiş.

Son olarak, transfer baskı kağıdı nedir bölümünde transfer kağıdının bir resmi ya da tasarımı başka bir ürüne aktarana kadar üzerinde kaldığı kağıt olduğu ve transfer işlemi sonrasında atılarak bir daha kullanılamadığı açıklanmış.
 
Geri
Üst