AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Süzme Mercimek Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 litre sıcak su
1 adet tavuk bulyon

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını koyuyoruz.
Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
Daha sonra 2 su bardağı mercimeği ‘de ekleyip kavurduktan sonra sırasıyla tavuk bulyon, 4’e bölünmüş patates ve havucu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Son olarak tuz, nane ve pul biberi de ekleyip sıcak suyu’ da katıp yaklaşık 35 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Çorbamız pişerken orta ara karıştırıyoruz.
Çorba piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.
Afiyet olsun

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst