- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Suyun üstünde neler yüzer?
Suda (batmayan) yüzey maddelerSuda yüzer mi batar mı?
iki su karıştırıldığında yoğunluğu fazla olan su batar, az olan yüzer. yani su, suda batar ve yüzer.
Gemi suda yüzer mi batar mı?
özkütlesi sudan büyük olduğu için batar. Ancak gemiler yapılırken, demirin hacmi genişletilir. suyun yer değiştirmesi sağlanır ve gemiler yüzer. Demir külçe batar ama demir gemi batmaz.Suda batan ve yüzen cisimler hangi maddelerden yapılmıştır?
Cevap: Yüzen cisimler plastik maddeden yapılmıştır. Batan cisimler ise metalden yapılmıştır.
Suda batma ve yüzme maddenin şekli ve neye bağlıdır?
Not: Bir maddenin suda yüzmesi ya da batması maddenin büyüklüğüne bağlı değildir. Daha çok maddenin şeklinde ya da cinsine bağlıdır. Örneğin çok büyük çeliklerden yapılmış gemiler suda yüzebilir. Ancak küçücük bir toplu iğnesi suda batabilir.Boğulan insan batar mı?
Yardım görmekte olduğunu hissetmediği sürece de ayaklarını oynatamaz. Sadece suyun yüzeyinde kalmaya çaba sarfeder. En fazla 60 saniye süren bu mücadele sonunda kendini tamamen bırakır ve suyun içine batar. Çocuklarda bu süre 20 saniye civarındadır.
Plastik maddeler suda yüzer mi?
Boş plastik şişe, suda yüzer. Ama şişeyi suyla doldurursan batar. Oyun hamurundan yapılan kayık suda yüzer. Ama oyun hamurunu top hâline getirirsen batar.Altın suda batar mı batmaz mı?
Batıp batmadığını görmek için altını bir sürahi suya bırak. Kullandığın su sıcaklığı gerçekten önemli değil, bu nedenle ılık bir su iş görecektir. Gerçek altın yoğun bir metaldir, bu nedenle sürahinin dibine batar. Taklit altın çok daha hafiftir ve yüzer.
Bir gemi suda neden batmaz?
Gemilerin suda batmadan devam edebilmesinin temel nedeni aslına bakılırsa yoğunluktur. Genelde suyun yoğunluğundan fazla yoğunluğu bulunan cisimler batmaktadır. Ancak suyun yoğunluğundan daha az bir yoğunluğa sahip olan cisimler su üzerinde yüzmeye devam eder.Kağıttan gemi suda neden batmaz?
Gemilerin batmamasının temel sebebi aslında yoğunluk ile alakalıdır. Suyun yoğunluğundan ağır olan tüm cisimler batarken, hafif olan cisimler ise suyun yüzeyinde kalır. Gemiler taban kısmının oyuk yapıları sayesinde suyun yoğunluğundan daha hafif kalmayı ve dolayısıyla yüzmeyi başarırlar.
Maddelerin suda yüzme ve batma özelliklerinden faydalanılarak hangi araç gereçler üretilmiştir?
Maddelerin suda batma ve suda yüzme özelliklerinden faydalanılarak hangi araç gereçler üretilmiştir? Maddelerin suda batma ve suda yüzme özelliklerinden faydalanılarak hangi araç gereçler üretilmiştir? Cevap: Gemi, sandal, deniz yelekleri, duba, kanca ve deniz altı üretilmiştir.Suda yüzmesi ya da batması maddenin hangi özelliği ile ilgilidir?
Cismin yoğunluğu sıvının ya da suyun yoğunluğundan az ise cisim su üzerinde yüzer. Bu özellik suyun kaldırma kuvveti ve cismin yoğunluğu ile ilgilidir. Cismin yoğunluğu sıvının ya da suyun yoğunluğundan fazla ise cisim batar. Cismin yoğunluğu sıvının ya da suyun yoğunluğundan az ise cisim yüzer.