- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Suyun rengi ne renk?
Su kütlesinin derinliği arttıkça mavi renk belirginleşir. Su molekülleri ışıkla etkileştiğinde ışık tayfının görünür bölgesindeki kırmızı dalga boyundaki (~700 nm) ışınları soğurur. Suyun renginin mavi tonlarda olmasının sebebi budur.Nehir ne renk olur?
Nehirler sudaki tortu, alg, kirlilik veya çözünmüş organik madde miktarına bağlı olarak mavi, yeşil, sarı veya başka renklerde görünebiliyor. Alg sayısında artış yaşandıkça veya daha az tortu bulunduğunda yeşile, daha fazla tortu bulunduğunda sarıya dönüyor.Nehir suyu neden yeşil olur?
Nehir suyu neden yeşil olur?Soluduğumuz oksijenin yarısını işte su yosunlarının bu fotosentezi yoluyla elde ediyoruz. Bitki planktonları, gözle görülebilen ışık spektrumunun kırmızı ve mavi kısımlarındaki elektromanyetik ışınımı emer, ama yeşili yansıtır. Bu organizmaların yoğun olduğu denizlerin daha yeşil görünmesinin nedeni budur.
Saf suyun rengi nedir?
Saf suyun rengi nedir?Suyun renginin farklı görünmesinin 3 nedeni vardır. Fiziksel, biyolojik ve jeokimyasal. Saf su renksizdir. Fakat derin suda ışık deniz tabanından yansımadığı için koyu mavi bir renk alır.
Suya turkuaz rengini veren nedir?
Bununla beraber bol miktarda su yüzeyinde veya su içinde tek hücreli bitkiler geliyor. Bu tek hücreli bitkiler, değişim esnasında turkuaz rengine yansıtacak renkler oluşturmaktadır. Su içeriği tamamen gelen ışınımın yansıtılması, kırılmasında son derece etkindir.Su neden yeşil olur?
Alge sebep olan yesil su herzaman vardır, fakat akvaryum iyi dengelenmişse, akvaryumda şartlar stabilse ve herşey düzenliyse, algi gelişmeyecektir.İç ve dış etkenler dengesizlik ile sonuçlanacaktır. Yeşil planktonik alg için, denge yeterli miktarda zooplankton veya düsük miktarda besin derecesiyle sağlanir.Bir göl neden yeşil olur?
Bir göl neden yeşil olur?Gölün yüzey kısmını mavi-yeşil algler (cyanophyteae), dip yapısını yeşil alglerin (chlorophyta) kapladığına dikkat çeken Kesici, “Microsistit sp. ve aphanizomenon sp. türler göldeki yeşil renge neden olmaktadır. Gölün iç kısmı pelteleşmiş makroskobik alglerle kaplı.