AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Suyu uzerime nasil alirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Suyu üzerime nasıl alırım?​

Su Aboneliği Nasıl Alınır?
- Mevcut bir su aboneliği yoksa gerekli belgelerle şehirde bulunan belediyeler bağlı Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvuru yapılır.
- Kurum web siteleri ve e-Devlet üzerinden de online başvuru yapılabilir.
- Kurum web siteleri ve e-devlet üzerinden de yeni başvuru oluşturulur.

Faturayı üzerine almak ne kadar?​

Faturayı üzerine almak ne kadar?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, ilk kez elektrik aboneliği açtıracak kişilerden elektrik üzerine alma ücreti alınır. Meskenlerin, 5kW sözleşme gücü üzerinden hesaplandığında elektrik üzerine alma ücreti 2021 yılı için 165 TL’dir.

Kiracı suyu nasıl üstüne alır?​

Kiracı suyu nasıl üstüne alır?
Kiracı olarak oturacağınız konuta su aboneliği almak için Nüfus Cüzdanı, Kira Kontratı, Sayaç Bilgileri ve DASK Poliçesi ile Su Dağıtım Şirketi’ne veya E-Devlet ile başvuru yapmanız gerekir.

Su aboneliği internetten yapılır mı?​

Eskiden abonelik işlemleri kurumlara gidip bizzat başvurularak gerçekleştirilirken artık bu işlemler internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan proje ile beraber 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren, vatandaşlar su aboneliği başvurusunu E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Elektrik sayacı nereden alınır?​

Elektrik sayacı nereden alınır?
Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.

Elektrik ve su aboneliği için ne gerekli?​

Elektrik ve su aboneliği için ne gerekli?
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Kiracı abonelikleri nasıl üzerine alır?​
Kira sözleşmesi ile birlikte kimlik belgesi, teminat belgesi, sayaca ait son sayaç sayısı ve sayaç seri numarası, sayaca ait eski bir su faturası ile birlikte su hizmet dairelerine giderek su aboneliklerini kendi üzerlerine aldırabilirler.

e-Devlet’ten su aboneliği yapılır mı?​

e-Devlet’ten su aboneliği yapılır mı?
 
Evet, e-Devlet üzerinden su aboneliği başvurusu yapılabilir. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan proje ile beraber 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren vatandaşlar, su aboneliği başvurusunu e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. e-Devlet üzerinden gerekli belgeleri yükleyerek ve online başvuru yaparak su aboneliği işlemlerinizi hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu sayede kurumların fiziki şubelerine gitmeden, internet üzerinden işlemlerinizi tamamlama imkanına sahip olursunuz.
 
Geri
Üst