- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Suyu drene etmek ne demek?
Drenaj ya da akaçlama, herhangi bir yerdeki suyun doğal veya yapay yollarla uzaklaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalardır. İnşaat, madencilik ve tarım sektöründe uygulamaları mevcuttur.Drenaj sistemi nedir?
Drenaj, binaların dış duvarlarından temele sızan suların ya da yeraltı sularının bina ve altyapı elemanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla yapılan su yalıtımı uygulamasıdır. Tüm bu olumsuzlukların giderilebilmesi için binaların uygun bir drenaj sistemleri ile korunması gerekmektedir.İç drenaj ve Dış drenaj olmak üzere; 2 çeşit drenaj sistemi vardır.
Drene etmek ne demek?
Drene etmek ne demek?Drenaj; sıvının boşalması, boşaltılması. Mide boşalmasını (drenaj) sağlamak için ya mide çıkışı (pilor) genişletilir (piloroplasti), ya da bir ince bağırsak getirilip mideye dikilir (gastrojejunostomi). Vagotomiye drenajın eklenmesi gerektiğini ima etmek için bu ameliyatlar, vagotomi+drenaj ameliyatı olarak geçer.
Drene etmek ne demek coğrafya?
Drene etmek ne demek coğrafya?Suyun akması, suyun vadiler ve kanallar aracılığı ile bulunduğu alandan akması. Drenaj terimi, tekir karşılığı kullanılmış, son çeyrek yüzyıl içinde akaç ama , kurutma terimleri bunların yerini tutmuştur.
Drenaj işlemi nasıl yapılır?
Drenaj Nasıl Yapılır? Drenaj, kuyu açılarak gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu drenaj kuyuları en az 2 metre derinlikte ve ortalama olarak 50×50 santimetrelik boyutta açılır. Kuyunun açılma işleminin gerçekleştirilmesinden sonrasında ise harç kullanılmadan moloz ve taş duvar olarak örülmesi şeklinde gerçekleştirilir.Drenaj ne için yapılır?
Arazi ya da değişik yapılarda fazla suyun birikmesini engellemek amaçlı, en hızlı biçimde suyu tahliye etme yöntemine drenaj denmektedir. Bu doğrultuda suyu tahliye etmek amaçlı yapılmış olan kazıya ise drenaj hattı ismi verilir. Tahliye işlemini gerçekleştirmek adına ise kullanılan sisteme tahliye borusu denir.Drenaj nedir Drenaj yüzey drenajı ve yer altı drenajı olmak üzere ikiye ayrılır.Yüzey drenajında toprak üstündeki suların yönetimi, denetimi, yer değişimi, birikimi ve düzeni yer altı drenajında da toprak altındaki suların yönetimi, denetimi ve muhafazası söz konusudur.
Drenaj derinliği ne kadar olmalı?
Drenaj derinliği ne kadar olmalı?DRENAJ UYGULAMASININ AŞAMALARI Açılacak tranşenin ortalama derinligi 1.7 m olmalıdır.