SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sutun Bozulması,
Sutun Bozulduğu Nasıl Anlarız
Gıdalarda Bozulması gıdaların tuketilebilme niteliğinin yitirilmesine yonelik bileşim ve karakter ozelliklerinin değişmesi olarak tanımlamak mumkundur Bozulan bir gıdanın yapı, gorunuş, renk, tat ve kokusunda ceşitli fiziksel ve kimyasal ozelliklerinde değişmeler meydana gelir Bu değişmeler bir taraftan gıdayı yenilemez hale getirerek ekonomik yonden kayıplara neden olurken diğer yandan da gıdayı sağlık acısından zararlı ve riskli hale getirebilirler
Sut ve mamulleri dayanıksız gıdalar grubuna girer
SUTUN BOZULMA CEŞİTLERİ
Ahır kokusu balık, sabun, acı, ekşi, yanık ve malt tatları mavisarı, kırmızı renk teşekkulu sunme ve kopurme olayıdır
Sutun Bozulduğu Nasıl Anlarız
Gıdalarda Bozulması gıdaların tuketilebilme niteliğinin yitirilmesine yonelik bileşim ve karakter ozelliklerinin değişmesi olarak tanımlamak mumkundur Bozulan bir gıdanın yapı, gorunuş, renk, tat ve kokusunda ceşitli fiziksel ve kimyasal ozelliklerinde değişmeler meydana gelir Bu değişmeler bir taraftan gıdayı yenilemez hale getirerek ekonomik yonden kayıplara neden olurken diğer yandan da gıdayı sağlık acısından zararlı ve riskli hale getirebilirler
Sut ve mamulleri dayanıksız gıdalar grubuna girer
SUTUN BOZULMA CEŞİTLERİ
Ahır kokusu balık, sabun, acı, ekşi, yanık ve malt tatları mavisarı, kırmızı renk teşekkulu sunme ve kopurme olayıdır