Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sutumu cogaltmak icin ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sütümü çoğaltmak için ne yapmalıyım?​

Sütüm Nasıl Daha Fazla Gelir?
- Mümkün olduğunca sık emzirin.Yapabilirseniz, doğumdan sonra emzirmeye başlamak için çok fazla beklemeyin.
- Sütünüzü düzenli olarak sağın.Ne kadar çok sağarsanız, sütünüz o kadar çok gelir.
- Sık sık emzirin.Bebeğiniz muhtemelen günde 8 ila 12 kez emmek isteyecektir.

Sütün az olduğunu nasıl anlarım?​

- Beslenme sonrasında boşalma hissi alıyorsa,
- Bebeğiniz güçlü emiyorsa,
- Bebekte beslenme sonrası doygunluk hissi oluyorsa,
- Günde en az 6 kez altını ıslatıyorsa,
- Günde en az 4 kez kaka yapıyorsa, sütünüz YETERLİ demektir.
Sütüm az geliyor ne yapmam lazım?
Süt üretimini arttıracak belirli yiyecekler yoktur, ancak süt üretimini arttırmaya yardımcı olacak şeyler vardır. Bebeğinizin nasıl yediği sizin ne yediğinize bağlıdır. Süt üretimini arttırmanın en iyi yolu sık emzirmek, bol miktarda sıvı tüketmek, yeterli kaloriyi almak ve dinlenmektir.

Sütüm yetiyor mu nasıl anlarım?​

Anne Sütünün Yettiğini Nasıl Anlarız?
- 24 saat içinde en az 6 kez bezini ıslatıyorsa,
- İdrarı kokusuz, berrak ve soluk sarı rengindeyse,
- Doğumdan 4-5 gün sonra altın sarısı renginde kaka yapıyorsa,
- Doğum sonrası ilk ay boyunca, günde en az 3 kez yumuşak ve cıvık kaka yapıyorsa,

Anne sütü azalınca tekrar artar mı?​

SÜTÜ KESİLEN ANNENİN SÜTÜ TEKRAR GELEBİLİR Öztürk, bu tür talihsizlikler yaşayan annelerin sütünün tekrar oluşturulmasının artık mümkün olduğunu, bunun için “Relaktasyon” adı verilen yönteme başvurulduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı: “Sütü kesilen annenin bebeğini yeniden emzirebilmesi mümkün.
Anne sütü gelmeyen anneler ne yapmalı?
Sebepsiz yere de annenin sütü gecikebiliyor. Bebeğin emmesi annenin süt kanallarını uyararak geciken sütün gelmesini sağlayabiliyor. Buna karşın, yapılan tüm müdahalelere rağmen anneden süt hiçbir şekilde gelmezse, yenidoğan bebek bazı özel mamalarla geçici olarak beslenebilir.

Geri