AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sutte bekletilen et nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sütte bekletilen et nasıl pişirilir?​

Süt İle Marine Edilmiş Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bifteği öncelikle bir kaba alıp süt, kekik, karabiber, zeytin yağı ve soğan doğrayıp en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Ben bir gece dinlendirdim.
- Dinlendirilen etleri soğanlarını kullanmıyoruz.
- Bu sayede etlerimiz suyunu kaybetmediği için sertleşmemiş oluyor.
Et Marinasyonu nasıl yapılır?
Kırmızı et terbiyesi için salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile özel bir karışım hazırlanır. Ayrıca isteğe göre bitkisel yağ eklenebilir. Et belirli bir süre boyunca bu karışımın içinde bekletilirse yumuşacık duruma gelir. Baharatlar da lezzetine lezzet katarlar.
Sert dana eti nasıl terbiye edilir?
Dana eti nasıl marine edilir? Dana etini marine etmek için derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt, soğan dilimleri, salça, sarımsak, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Ardından dana etlerini kabın içine alın ve karışım ile her yerini bulayın.

Et nasil yumuşar?​

Tuzlama: Etinizin tuzlayıp 2 saat kadar bekletmeniz yumuşatma konusunda iyi bir sonuç verecektir. Çünkü tuz, etin protein yapısında tepkime yapar ve etin yumuşamasına yol açar. Etinizde fazla tuz olmaması için 2 saatlik bekletmenin ardından etinizi suya tutabilir ve peçete ile kurulayabilirsiniz.
Dana eti nasıl çabuk pişer?
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Süt kırmızı eti yumuşatır mı?
Marine işlemi etin yumuşamasını sağlar. Kırmızı et terbiyesi için salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile özel bir karışım hazırlanır. Et belirli bir süre boyunca bu karışımın içinde bekletilirse yumuşacık duruma gelir.
Sosu kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız sütlü sos karışımını etin üzerine yavaşça dökün. Sosu etlerin her yerine gelecek şekilde yayın. Etlerin üzerini kapatıp, buzdolabında en az 2 saat en çok 1 gün dinlenmeye bırakın.
Bifteklik et nasıl marine edilir?
Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.
Et en iyi nasıl kavrulur?
Yüksek ateşte suyunu salana kadar kavurun. Daha sonra etlerin üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin. 2-3 kere karıştırın. 1/2 su bardağı kadar sıcak su döküp, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin.
 
Geri
Üst