Sütsüz ve yumurtasız krep nasıl yapılır? İşte size lezzetli ve sağlıklı bir tarif. İlk olarak, bir karıştırma kabına 1 su bardağı tam buğday unu, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Ardından, yavaşça 1 su bardağı suyu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Teflon bir tavayı ısıtın ve üzerine az miktarda zeytinyağı sürün. Hamurdan bir kepçe alın ve tavaya dökün. Krepin her iki tarafını da pişirin ve servis yapın. Üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sütsüz Ve Yumurtasız Krep Nasıl Yapılır?
Sütsüz Ve Yumurtasız Krep Nasıl Yapılır? |
Un, su, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz karıştırılır. |
Hamur, kıvam alana kadar çırpılır. |
Hamur, dinlenmeye bırakılır. |
Teflon tavada pişirilir. |
Krepler, isteğe bağlı olarak şeker veya pekmezle servis edilir. |
Sütsüz Ve Yumurtasız Krep Nasıl Yapılır?
Un, su, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz karıştırılır.
Hamur, kıvam alana kadar çırpılır.
Hamur, dinlenmeye bırakılır.
Teflon tavada pişirilir.
Krepler, isteğe bağlı olarak şeker veya pekmezle servis edilir.