Sütsüz Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
8 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
6 çay kaşığı silme tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Sütsüz Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir kaba alın ve içine şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ekleyip, iyice yoğurun. Un miktarı verdiğim ölçü yeterli geldi, ele yapışmayan bir kıvam oluyor.
Yoğurduğunuz hamurun Ağzını kapatıp, 1 saat mayalanması için bekleyin.
1 saat mayalanan hamurdan parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye koyun. O şekilde de 1 saat beklesin mayalanma devam etsin öyle, tepside de baya kabarıyor, sonra üstüne yumurta sarısı sürüp fırına koyun
Kontrollü pişirin, benim yaklaşık 20 dk da pişti. Ben fırınımın en yüksek derecesi olan 250 derecede pişirdim.
NOT: Piştikten sonra fırından çıkartın, üstüne bir havlu veya bez koyun, soğumasını öyle bekleyin, yoksa üstü kuruyor Afiyet olsun
Sütsüz Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
8 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
6 çay kaşığı silme tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Sütsüz Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir kaba alın ve içine şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ekleyip, iyice yoğurun. Un miktarı verdiğim ölçü yeterli geldi, ele yapışmayan bir kıvam oluyor.
Yoğurduğunuz hamurun Ağzını kapatıp, 1 saat mayalanması için bekleyin.
1 saat mayalanan hamurdan parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye koyun. O şekilde de 1 saat beklesin mayalanma devam etsin öyle, tepside de baya kabarıyor, sonra üstüne yumurta sarısı sürüp fırına koyun
Kontrollü pişirin, benim yaklaşık 20 dk da pişti. Ben fırınımın en yüksek derecesi olan 250 derecede pişirdim.
NOT: Piştikten sonra fırından çıkartın, üstüne bir havlu veya bez koyun, soğumasını öyle bekleyin, yoksa üstü kuruyor Afiyet olsun
Sütsüz Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı