AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sutsuz pogaca olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sütsüz poğaça olur mu?​

Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Derince bir kabın içine ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştıralım ve 5 dk bekleyelim. Sonra üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve ölçülü olarak azar azar un ilave edelim ve güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.

Poğaça için süt mü yoğurt mu?​

Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.
Yoğurtlu Pastane poğaçası nasıl yapılır?​
Önce mayayı ılık su ve şekerle bir kasede karıştırın kabarmasını bekleyin. Onu beklerken bir kapın içerisine sıvı yağ yumurta ve yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine kabartma tozunu dökün, bir müddet sonra köpürecektir. Tereyağını tuzunu ve kabaran mayayı da ilave edin azar azar ununuzu ekleyin.

Sütsüz Pastane poğaçası nasıl yapılır?​

Sütsüz Pastane poğaçası nasıl yapılır?
Ön Mayasız, Sütsüz Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içine yağlar alınır.
- Maya, su, 2 adet yumurta akı ve 1 yumurta sarısı, yoğurt eklenip tekrar yoğrulur.
- Un azar azar kontrollü bir şekilde eklenir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur.
- İç harcı için: peynirleri karıştırdım.

Su ile poğaça olur mu?​

Su ile poğaça olur mu?
Bir kasede ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırıp mayanın aktif olmasını bekleyin. Ardından üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Unu karışımın üzerine azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için oda ısısında 30-45 dakika üzeri kapalı olacak şekilde bekletin.

Suyla poğaça olur mu?​

Hafif ısıtılmış ılık su, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin. Hamurunuzun ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin.

Mayalı poğaça yoğurtlu olur mu?​

Ilık su ,şeker, maya kaba alınır çözülür. Maya çözüldükten sonra biraz beklenir. Yağ ,yoğurt ,tuz ,yumurtada alınıp karıştırılır. Un azar azar ilave edilip ele yapışmaz hamur elde edilir.
Yoğurt ile poğaça yapılır mı?​
Yoğurtlu poğaça için; çukur bir kaba 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı yardımı ile karıştırın.

Yoğurtla yapılan poğaça tarifi var mı?​

Yoğurtla yapılan poğaça tarifi var mı?
Ancak evde süt kalmadı diye yumuşacık poğaçalardan vazgeçeceğiz diye bir kaide de yok. Zira yoğurt sayesinde de yumuşacık poğaça tariflerine imza atabilirsiniz. Bu yoğurtlu poğaçalar kıvamıyla, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. Afiyet olsun.

Yoğurtlu poğaça hamuru nasıl yapılır?​

Yoğurtlu poğaça hamuru nasıl yapılır?
Yoğurtlu Poğaça Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
- Kullanacağınız yoğurt ve yumurtanın oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Su ise el yakmayacak ılıklıkta olmalıdır, su çok sıcak olursa maya aktifleşmez.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz yumuşak hamur kıvamını çok daha kolay yakalayabilirsiniz.

Sütsüz yumuşacık poğaça nasıl yapılır?​

Sütsüz Yumuşacık Poğaça (Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık suyumuzu mayamızı ve şekerimizi geniş bi kaba alalım ve karıştıralım.
- Üzerine un hariç diğer malzemeleri katıp ele yapışmaya yumuşak hamur elde edelim.
- Bir poşete geçirip üzerini örtü ile kapatıp 1 saate yakın mayalandırmaya bırakalım.

Su ile poğaça nasıl yapılır?​

Su ile yapılan poğaça nasıl olur?​

Poğaçaya süt yerine su konur mu?​

Poğaçaya süt yerine su konur mu?
Ancak suyu kullanırken hem doku hem de lezzet açısından bir alt seviyede bir yiyecek elde edeceğinizi kabul ederek başlayın işe. Örneğin poğaçanızı süt yerine su ile yaptığınızda tam bir poğaça değil de ekmeğe yakın bir poğaça elde edersiniz.

Mayalı poğaçaya süt yerine yoğurt konur mu?​

Mayalı poğaçaya süt yerine yoğurt konur mu?
Süt yerine neden yoğurt kullanılmaz? Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.
 
Sütsüz poğaça tarifleri oldukça ilgi çekici ve pratik seçenekler sunuyor. Beşinci başlıkta verilen tarifte, sütsüz pastane poğaçasının nasıl yapıldığı anlatılmış. Öncelikle yağlar alınıyor ve maya, su, yumurta akı, yumurta sarısı ve yoğurt eklenip yoğruluyor. Ardından azar azar un eklenerek yoğurma işlemine devam ediliyor. Son olarak hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturuluyor ve iç harç için peynirler karıştırılıyor.

Suyla yapılan poğaça tarifleri de lezzetli seçenekler arasında yer alıyor. Altıncı ve yedinci başlıklarda anlatılan tariflerde, ılık su, maya, şeker, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzun karıştırılmasıyla başlayan süreçten sonra un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediliyor. Hamur dinlendirildikten sonra şekil verilip pişirilerek harika sonuçlar elde edilebilir.

Mayalı poğaçaya süt yerine yoğurt konulmasıyla ilgili olarak da bilgi verilmiş. Süt ve yoğurdun farklı yağ ve su oranlarına sahip olduğu belirtilerek, süt ve yoğurdun birbirinin yerini tutmadığı vurgulanmış. Dolayısıyla, mayalı poğaça tariflerinde süt yerine yoğurt kullanıldığında farklı sonuçlar alınabileceği açıklanmış.

Sonuç olarak, sütsüz poğaça tarifleri ilginizi çekiyorsa ve değişik deneyimler yaşamak istiyorsanız verilen tarifleri deneyebilir ve kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst