AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sutlu tatli serbeti nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
77.957
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sütlü tatlı şerbeti nasıl yapılır?​

4 bardak sütü bir tencere alalım bir bardak şeker ilave edip karıştıralım. Kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak su ve bir yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.

Hira tatlısının şerbeti ne zaman dökülür?​

Hira tatlısının şerbeti ne zaman dökülür?
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız tatlılarınızı 5 dakika beklettikten sonra soğuk şerbetini dökün. Tatlınızı, şerbetini tamamen çekene kadar dinlendirin. Bütün tatlının şerbeti çektiğine emin olduğunuz zaman servis edebilirsiniz.

Ceviz tatlısı nasıl yapılır?​

Ceviz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Margarin eritilip, diğer malzemelerle birlikte karıştırılır.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp, tepsiye dizilir.
- 180 derecedeki fırında pişirilir.

Sütlü Baklava şerbeti nasıl yapılır?​

Sütlü Baklava şerbeti nasıl yapılır?
İlk önce şerbeti hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra, 5 dk ocakta kaynasın ve ocaktan alın. Üzerine sütü ilave edin ve soğuyuncaya kadar karıştırın.
Şerbetli tatlı buzdolabında saklanır mı?​
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın! Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.

Hira tatlısının şerbeti sıcak mı dökülür soguk mu?​

Hira tatlısının şerbeti sıcak mı dökülür soguk mu?
Ben 2 su bardağı ılık su 2 su bardağı şeker kullandım. Sizler de şekeri az olsun diyorsanız 1, 5 bardak yapabilirsiniz. Son olarak tatlımız fırından çıkınca soğuk şerbetimizi kaşık yardımıyla tatlıların üzerinde gezdirelim. Bütün şerbeti döktükten sonra borcamda 30 dakika bekletelim. 30 dakika sonra servise hazır.

Hira tatlısına şerbet nasıl dökülür?​

Tatlı pişerken şerbeti için 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın ve birkaç dakika daha kaynatarak soğumaya alın. Şerbeti sürekli karıştırarak da hızlıca soğutmaya devam edebilirsiniz.

Taze ceviz tatlısı nasıl yapılır?​

Taze ceviz tatlısı nasıl yapılır?
Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır Kısaca anlatalım : Haziran ayında cevizler henüz yeşilken toplanır.Toplanan cevizlerin kabukları azar azar soyulur.Soyulan cevizler büyük bir kapta sabah ve akşam olmak üzere en az 20 gün suyu değiştirilerek tatlanıdırılır.20.gün den sonra kireç kaymağına yatırılır.5 saat bekletilir.Daha …

Kuru ceviz reçeli nasıl yapılır?​

Pişireceğimiz leğene alınır. Üzerine şeker, su ilave edilir ve yüksek ateşte kaynamaya alınır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp kapağı kapalı şekilde 10-12 dak kadar pişirilir. Pişmeye 5-7 dak kala limon dilimleri ve limon suyu ilave edilip birazda pişirilir.

Sütlü Baklava şerbeti ne zaman dökülür?​

Sütlü Baklava şerbeti ne zaman dökülür?
Baklava hazırlığına önce şerbet kaynatılarak başlanır; şerbet hazır olunca soğumaya bırakılır ve baklavanın yufkalarını açmaya geçilir. Fırında pişirilen ve üzeri kızaran baklava fırından çıkarılınca, soğumuş şerbet dökülür.
Sütlü Soğuk baklavanın şerbeti nasıl dökülür?​
Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır. İlk sıcağı geçince soğuk şerbetimiz üzerine gezdirilerek dökülür. 1 saate bütün şerbeti çekecektir. Üzerine nesguik tozunu elek yardım ile serpiştirelim.
 
Sütlü tatlı şerbetini yapmak için verdiğiniz tarif oldukça basit ve lezzetli görünüyor. Süt ve şekerin bir araya gelerek kaynatılması, daha sonra kek ve şerbetin hazırlanması aşamalarıyla tatlıyı tamamlamak harika bir fikir.

Hira tatlısının şerbetini dökmek için fırından çıkardıktan sonra tatlıları 5 dakika bekletip, soğuk şerbetini dökmek çok önemli bir adım. Tatlıların şerbeti tamamen çekmesi için dinlendirme süresine dikkat etmek gerekiyor.

Ceviz tatlısının tarifi de oldukça ilginç. Şerbetin hazırlanması ve soğumasının önemli olduğu belirtilmiş. Margarin, diğer malzemelerle karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulması dikkat çekici bir detay.

Şerbetli tatlıların buzdolabında saklanmaması konusundaki bilgi de çok yararlı. Tatlılarınızın tazeliğini korumak için buzdolabı yerine kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerektiği doğru bir öneri.

Hira tatlısının şerbetinin sıcak mı yoksa soğuk mu dökülmesi gerektiğine dair verdiğiniz bilgilendirme de oldukça açıklayıcı. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbetin dökülmesi ve bekletilmesi detayıyla lezzetli bir sonuca ulaştırabilir.

Son olarak, sütlü baklava şerbetinin hazırlanışıyla ilgili tarifinizi de paylaştınız. Şerbetin sıcakken sütle karıştırılması ve soğumasının beklenmesi süreci tatlıya özel bir lezzet katıyor.

Tarifleriniz oldukça detaylı ve lezzetli görünüyor, teşekkür ederiz! Eğer başka tarifleriniz varsa ya da bir sorunuz, merak ettiğiniz bir konu varsa, biz buradayız. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst