Sütlü Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığının 1/3’i karbonat
7-8 damla limon suyu
1 su bardağı un
Sütlü şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Üzerine:
Ceviz
Hindistan cevizi ya da isteğe bağlı rastgele bir eserle süsleyebilirsiniz
Sütlü Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpma teliyle 1 dakikadan fazla sürecek biçimde düzgünce çırpıyoruz.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Yarım su bardağı irmik ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı koyup, üzerine 7-8 damla limon suyunu ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
Küçük bir borcama yağlayıp, unlayıp hazırlanmış olan hamur harcını döküyoruz.
Fırında, 180 derecede, yarım saat kadar pişiriyoruz.
Şerbetimiz için; şeker ile suyu karıştırarak eritip, tencereyi ocağa alıyoruz.
7-8 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Üzerine 1 su bardağı süt ekliyoruz.
Kek piştikten sonra fırın sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini döküyoruz.
Not: kekine portakal yahut limon rendeleyebilirsiniz. Tatlının şerbeti az gelirse (ıslaklığı) süt ölçüsünü arttırabilirsiniz.
Sütlü Şerbetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığının 1/3’i karbonat
7-8 damla limon suyu
1 su bardağı un
Sütlü şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Üzerine:
Ceviz
Hindistan cevizi ya da isteğe bağlı rastgele bir eserle süsleyebilirsiniz
Sütlü Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpma teliyle 1 dakikadan fazla sürecek biçimde düzgünce çırpıyoruz.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Yarım su bardağı irmik ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı koyup, üzerine 7-8 damla limon suyunu ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
Küçük bir borcama yağlayıp, unlayıp hazırlanmış olan hamur harcını döküyoruz.
Fırında, 180 derecede, yarım saat kadar pişiriyoruz.
Şerbetimiz için; şeker ile suyu karıştırarak eritip, tencereyi ocağa alıyoruz.
7-8 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Üzerine 1 su bardağı süt ekliyoruz.
Kek piştikten sonra fırın sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini döküyoruz.
Not: kekine portakal yahut limon rendeleyebilirsiniz. Tatlının şerbeti az gelirse (ıslaklığı) süt ölçüsünü arttırabilirsiniz.
Sütlü Şerbetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı