AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlü Sebze Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3-4 çiçek brokoli
2-3 çiçek karnabahar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Sıcak su (Haşlamak için)
Kıvamını bağlamak için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Baharatlar;
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye irili ufaklı doğradığımız tüm sebzeleri alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim, haşlayalım.
Sebzeler yumuşayınca ocaktan alalım. Başka bir tencerede yağları alıp eritelim.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü de ekleyip karıştıralım. Tuzunu ve baharatlarını da bu aşamada ekleyelim.
Daha sonra diğer tencerede haşladığımız sebzeleri yavaşça ekleyelim.
Sebzelerin suyunu da ekleyelim. Biraz karıştırıp blendırdan geçirelim pürüzsüz kıvam olsun. Kıvamı yoğunsa biraz daha su eklenebilir. İsterseniz et veya tavuk suyuyla da yapabilirsiniz.
10 dakika kısık ateşte pişirelim. Altını kapatıp servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Sütlü Sebze Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst