- Konu Yazar
- #1
Sütlü Revani Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için; ️
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için️;
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Üzerini ıslatmak için️;
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için hindistan cevizi yahut fındık fıstık tozu
Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar size sütlü revani tanımıyla geldim. Şerbetlisinden daha hafif ve lezzetli denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle şerbetinizi hazırlamak için tencereye sütünüzü ve şekerinizi alın kaynayınca vanilin ekleyip soğumaya bırakın.
Daha sonra 4 yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpürünceye dek mikserinizin yüksek ayarında çırpın.
Sonra un, irmik, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini ekleyip düşük ayarda karıştırın ve yağladığınız fırın tepsisine döküp ortadaki hava kabarcıkları yok olsun diye tepsinizi kaç kez yere vurup 180 derecedeki fırına atın. Ben fırını evvelce ısıtmıyorum.
Üzeri kızarınca fırından alın. Birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak soğuk sütünüzü üzerine dökün ve büsbütün soğumaya bırakın.
Soğuyan revaniyi dilimleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün ve istediğiniz hal süsleyin bir kaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için; ️
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için️;
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Üzerini ıslatmak için️;
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için hindistan cevizi yahut fındık fıstık tozu
Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar size sütlü revani tanımıyla geldim. Şerbetlisinden daha hafif ve lezzetli denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle şerbetinizi hazırlamak için tencereye sütünüzü ve şekerinizi alın kaynayınca vanilin ekleyip soğumaya bırakın.
Daha sonra 4 yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpürünceye dek mikserinizin yüksek ayarında çırpın.
Sonra un, irmik, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini ekleyip düşük ayarda karıştırın ve yağladığınız fırın tepsisine döküp ortadaki hava kabarcıkları yok olsun diye tepsinizi kaç kez yere vurup 180 derecedeki fırına atın. Ben fırını evvelce ısıtmıyorum.
Üzeri kızarınca fırından alın. Birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak soğuk sütünüzü üzerine dökün ve büsbütün soğumaya bırakın.
Soğuyan revaniyi dilimleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün ve istediğiniz hal süsleyin bir kaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı