- Konu Yazar
- #1
Sütlü Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı süt
4 su bardağı şeker
Keki için:
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3-4 damla portakal aroma (daha ağır tat veriyor)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı irmik
2 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un
Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için materyalleri bir tencereye alıp şeker eriyene dek ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, büsbütün kaynamasına gerek yok.
Soğumaya bırakıyoruz.
Ardından kekini hazırlıyoruz.
Derin bi karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene dek karıştırıyoruz.
Ardından sıvıları ek ediyoruz.
Kuru materyalleri eleyerek hamura ekliyoruz ve son bir defa mikserle çırpıyoruz.
Yağlanmış büyük uzunluk borcama harcı döküp evvelden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
İlk sıcaklığı çıkan keki dilimliyoruz ve ılık (sıcak değil!) sütlü şerbeti gezdiriyoruz.
Tüm şerbeti güzelce sünger üzere çekiyor. 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır.
Not: gereçler bir büyük yuvarlak borcam içindir. küçüğü için gereçlerin yarısını kullanabilirsiniz.
Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı süt
4 su bardağı şeker
Keki için:
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3-4 damla portakal aroma (daha ağır tat veriyor)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı irmik
2 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un
Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için materyalleri bir tencereye alıp şeker eriyene dek ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, büsbütün kaynamasına gerek yok.
Soğumaya bırakıyoruz.
Ardından kekini hazırlıyoruz.
Derin bi karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene dek karıştırıyoruz.
Ardından sıvıları ek ediyoruz.
Kuru materyalleri eleyerek hamura ekliyoruz ve son bir defa mikserle çırpıyoruz.
Yağlanmış büyük uzunluk borcama harcı döküp evvelden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
İlk sıcaklığı çıkan keki dilimliyoruz ve ılık (sıcak değil!) sütlü şerbeti gezdiriyoruz.
Tüm şerbeti güzelce sünger üzere çekiyor. 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır.
Not: gereçler bir büyük yuvarlak borcam içindir. küçüğü için gereçlerin yarısını kullanabilirsiniz.
Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı